Από την πίσω πόρτα… ο Μητσοτάκης στον Ευαγγελισμό για να γλιτώσει τις αποδοκιμασίες

Ο πρωθυπουργός εν μέσω απεργίας των υγειονομικών προκειμένου να μην συναντήσει τους εργαζόμενους μπήκε από την πίσω πόρτα για να γλιτώσει τις αποδοκιμασίες.

Mistostakis nosokomeio

Sυγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με αφορμή τη φιέστα του Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι, οι οποίοι κατήγγειλαν την κοροϊδία της κυβέρνησης. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός προκειμένου να μην συναντήσει τους εργαζόμενους, μπήκε από την πίσω πόρτα για να γλιτώσει τις αποδοκιμασίες.

«Τέρμα στις φιέστες και στην κοροϊδία. Παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν υγεία» έγραφε το πανό του σωματείου εργαζομένων, την ώρα που μπροστά τους είχαν παραταχθεί δυνάμεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το 902.gr, συνοδοί ασθενών και ασθενείς βγήκαν στα παράθυρα του νοσοκομείου χειροκροτώντας την κινητοποίηση των εργαζομένων, ενώ άλλοι κατέβηκαν στη συγκέντρωση συμμετέχοντας με τους εργαζόμενους.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) στο κάλεσμά του τόνισε ότι «αποτελεί πρόκληση για το σύνολο των εργαζομένων του Ευαγγελισμού, αλλά και τους χιλιάδες ασθενείς μας η διοργάνωση φιέστας» που οργανώνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρουσία του πρωθυπουργού, με «πρόσχημα την απονομή “τιμητικών βραβείων για το ΕΣΥ”, σε μέρα μάλιστα πανελλαδικής απεργίας που στόχο έχει την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ και της Υγείας του λαού μας!».

euaggelismos ygeia 01

Η προκλητική φιέστα εν μέσω απεργίας των υγειονομικών

Στη συνέχεια, τη δική του πραγματικότητα σε σχέση με το ΕΣΥ και την πολιτική της ΝΔ στον τομέα της Υγείας παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση του υπουργείου Υγείας για την απονομή των πρώτων τιμητικών βραβείων για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο πρωθυπουργός χρησιμοποιώντας ως ντεκόρ τους γιατρούς και τους υγειονομικούς πανηγύρισε για τα κατορθώματα της κυβέρνησης και στην αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά τους περισσότερους 34.000 νεκρούς και κόντρα στις κραυγές αγωνίας γιατρών και υγειονομικών οι οποίοι περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω των σημαντικών ελλείψεων προσωπικού, με τα πιο μελανά χρώματα.

Παράλληλα περιγράφοντας γλαφυρά τις ημέρες από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μέχρι σήμερα, «καθώς τώρα πια αυτός ο κύκλος κλείνει», ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε δίχως ίχνος ντροπής ότι «επενδύσεις σε υποδομές γίνονται και θα γίνουν ακόμα περισσότερες».

Την ώρα που καταγράφεται το «ναυάγιο» της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή τριών νέων νοσοκομείων, με την υπογραφή Μητσοτάκη, ο ίδιος δηλώνει ανερυθρίαστα ότι έρχονται «σημαντικές παρεμβάσεις στις υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Το ΕΣΥ, «θα αποτελέσει κεντρική μου πολιτική προτεραιότητα» προειδοποίησε ο Κ. Μητσοτάκης ενώ η εξουθένωση του προσωπικού υγείας, οι παραιτήσεις γιατρών και η αποδιοργάνωση των νοσοκομείων αποτελούν καθημερινά φαινόμενα.

«Πιστεύω ότι έχω και εγώ αποκτήσει, μέσα από τη σχεδόν καθημερινή μου τριβή εκείνες τις μέρες της πανδημίας, μία πολύ καλύτερη κατανόηση για το τι πρέπει να κάνουμε, έτσι ώστε να μπορούμε σε όλο το φάσμα της υγείας, ξεκινώντας από την πρόληψη και καταλήγοντας στη νοσοκομειακή θεραπεία, να παρέχουμε υπηρεσίες υγείας που δεν θα γιατρεύουν μόνο το περιστατικό στο νοσοκομείο -όπως πολλές φορές πιστεύουμε ότι πρέπει να συμβαίνει σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας- αλλά θα αντιμετωπίζουν την υγεία πολύ πιο ολιστικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του πολίτη, δίνοντας, όπως θα τόνιζα και πάλι, έμφαση στην πρόληψη και στην υγιεινή ζωή» δήλωσε ο πρωθυπουργός και ολοκληρώνοντας αναγνώρισε την «υπερπροσπάθεια από τους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας».