Καλλιτέχνης της ολιστικής κωμωδίας… ο Μητσοτάκης στην Βοστώνη

Ο «ανέμελος» πρωθυπουργός… ξαναχτύπησε αυτή τη φορά έδωσε  «συμβουλή» στην 146η τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου της Βοστώνη. Έκανε μάλιστα αναφορά σε στίχους από τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου που λένε ότι «φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα» αλλά και στην «Ιθάκη» 

722 14

Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει βαλθεί να δίνει «υπέροχες» συμβουλές   μιλώντας σε νέους εργαζόμενους, (όπως έκανε και στο  Μέγαρο Μαξίμου με φοιτητές και νεαρούς εργαζόμενους σε εταιρείες τεχνολογίας μιλώντας για ολιστική ζωή) με σκποπό να τους το φέρει απέξω απέξω τι τους περιμένει στο μέλλον …και δεν θα είναι και ευοίωνο.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας  στην 146η τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, και αναφέρθηκε στη Δημοκρατία και την απειλή του λαϊκισμού.

Απευθυνόμενος στους αποφοίτους του πανεπιστημίου είπε «η γενιά μου σκέφτηκε πως θα ήταν εύκολη η Δημοκρατία αγνοώντας ότι θέλει συνεχή προσπάθεια», ενώ υπογράμμισε, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «οι δημοκρατίες απειλούνται από σειρήνες που προσφέρουν εύκολες λύσεις σε δύσκολα προβλήματα». Ουσιαστικά, όμως, ο κ. Μητσοτάκης και οι ομόσταβλοί του στην Ευρώπη αποκαλούν λαϊκιστές όσους δεν συμφωνούν μαζί τους, όσους αντιστέκονται, όσους δεν πειθαρχούν στα κελεύσματά τους. 

Παράλληλα, ξαναθυμήθηκε…  την ατομική ευθύνη,  λέγοντας στους απόφοιτους πως είναι δικό τους καθήκον η επανεφεύρεση της δημοκρατίας και τους ζήτησε να μη χάσουν την πίστη τους ότι μπορούν να αλλάξουν το μέλλον. Ουσιαστικά δηλαδή παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς,   πως πλέον δεν υφίστατο η έννοια της δημοκρατίας όπως την γνωρίζουμε και πρέπει να γίνει ένα restart , μιας και η φιλελεύθερες  πολιτικές τακτικές που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία, έχουν διαλύσει κάθε  δικαίωμα  στην εργασία, στην ελευθερία του λόγου και  στα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του, αφήνοντας το καλύτερο για το τέλος …κάνοντας  αναφορά (  με νόημα) σε στίχους από τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου που λένε ότι «φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα» αλλά και στην «Ιθάκη» του Καβάφη που λέει ότι «σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι».

«Να κάνετε καλύτερο τον κόσμο, να χαίρεστε τη ζωή και να αναζητάτε την ευτυχία», συνέχισε και αφού ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία, υπογράμμισε ότι τίποτα δεν θα τους φέρει πιο κοντά στην ευτυχία από τις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους, υπενθυμίζοντας τραγούδι των Beatles που λέει ότι «στο τέλος η αγάπη που λαμβάνεις είναι αυτή που δίνεις».

Εν’ ολίγοις ο πρωθυπουργός  είναι καλλιτέχνης της ολιστικής κωμωδίας 

 

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…