Από την Καβάλα, ο Σαμαράς παρότρυνε τον Μητσοτάκη να ανατρέψει τη συμφωνία των Πρεσπών

Την άποψη ότι η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να αποδεσμευτεί από τις συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, παρεμβαίνοντας για το ζήτημα σε ομιλία του στην Καβάλα.

5bb9ff971dc524fe628b4567

Επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή το «Σκοπιανό», εξαπέλυσε από την Καβάλα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ ξεκαθάρισε ότι «με τους ψεύτες και τους συκοφάντες δεν θα συνεργαστούμε! Ποτέ!».

Απευθύνθηκε στους «Μακεδόνες της μιας και μόνης, Ελληνικής, Μακεδονίας μας» λέγοντας ότι «δεν θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας». «Εγώ υποστήριζα πάντα, ότι ΔΕΝ μπορούμε να δώσουμε στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας. Τελεία και παύλα», είπε ο κ. Σαμαράς και εξήγησε: «Γιατί; Γιατί απλούστατα, από την ώρα που τους δίναμε όνομα που περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία, επισήμως όλοι θα τους έλεγαν, όχι …βορειο-μακεδόνες, όχι ανω-μακεδόνες, αλλά σκέτο “μακεδόνες”… Και επί πλέον, η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει στους Σκοπιανούς και επισήμως από την ελληνική πλευρά και το ΟΝΟΜΑ της Μακεδονίας και την αναγνώριση εθνότητας “Μακεδόνων” και την αναγνώριση “Μακεδονικής γλώσσας” και την αναγνώριση “Μακεδονικής ταυτότητας”».

«Τους τα έδωσαν όλα», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ. Σαμαράς και αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριξε ότι δεν λύνει κανένα πρόβλημα, ενώ προέβλεψε αναταραχή στα Βαλκάνια: «Η συμφωνία πυροδοτεί νέες εκρήξεις. Στα Σκόπια την ψήφισαν σύσσωμοι οι …Αλβανοί! Γιατί διευκολύνει τη “μεγάλη Αλβανία”! Θα ζητήσουν κι εκείνοι τώρα να αναγνωριστεί η δική τους εθνότητα μέσα στα Σκόπια, ως πλήρως ισοδύναμη! Όταν λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω, πρόκειται να καταργηθούν τα σύνορα μεταξύ της χώρας Αλβανίας και του αλβανικού Κοσσυφοπεδίου».

Ξεκαθάρισε και τη στάση της ΝΔ: «Η ΝΔ λοιπόν, όπως έχει επανειλημμένως διακηρύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτή τη συμφωνία. Ούτε ως κυβέρνηση ούτε ως αντιπολίτευση. Τελεία και παύλα…

Όπως ήλθαν τα πράγματα βέβαια, δεν ξέρω αν θα φτάσει τελικά ως την Ελληνική Βουλή – πάντως εμείς ΔΕΝ θα την ψηφίσουμε…Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε “Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα”. Γιατί τότε θα νομιμοποιούσαμε το Σκοπιανό αλυτρωτισμό μέσα στην ίδια τη χώρα μας. Ούτε μπορούμε να παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας να διαπραγματευθούμε με τα Σκόπια τη μελλοντική τους ένταξη στην Ενωμένη Ευρώπη. Το καλύτερο – για όλους, πια – είναι να συμβεί αυτό που είπε στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Να μην προχωρήσουν οι Πρέσπες και να αρχίσει η διαπραγμάτευση μεταξύ μας από την αρχή».

Επίσης ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική και για το μεταναστευτικό λέγοντας ότι «Είναι αυτοί που άνοιξαν τα σύνορα στις ορδές των λαθρομεταναστών. Και ήλθαν έτσι κοντά στο 1,5 εκατομμύριο τότε! Και αρκετές 10δες χιλιάδες παγιδεύτηκαν τελικά στην Ελλάδα. Και τότε αποκαλύφθηκε ο δήθεν “ανθρωπισμός” και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ…Στοιβάζονταν σε αληθινά κολαστήρια ανθρωπίνων ψυχών, ειδικά για ανυπεράσπιστα γυναικόπαιδα».

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Καιρός έκτακτο δελτίο

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Δύσκολες θα είναι οι καιρικές συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας την Παρασκευή και το…

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

Μανιου

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

«Η απώλεια του οπτικοακουστικού υλικού οφείλεται σε απόρριψη του αιτήματος της οικογένειας από τον Εισαγγελέα»,…

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

Βραζιλία

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

«Θείε με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις. Δεν μπορώ να υπογράψω για σένα», φαινόταν να λέει…