Newsroom

Newsroom

Από το Ηρώδειο για τους Grup Yorum!

Την Τετάρτη 13 Μαίου πραγματοποιήθηκε στη Διονυσίου Αεροπαγίτου μια δράση καλλιτεχνών ως εκδήλωση συμπαράστασης στο συγκρότημα Grup Yorum. «Από την Ελλάδα ως την Τουρκία αλληλεγγύη στο Γκρουπ Γιορούμ», ήταν το κυρίαρχο σύνθημα. 

ηρωδειο

Μία σπουδαία κίνηση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε στα σκαλιά του Ηρώδειου από μουσικούς,  ηθοποιούς, και τεχνικούς ως εκδήλωση συμπαράστασης στο διωκόμενο Τουρκικό συγκρότημα Grup Yorum.

Σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει και το βίντεο από την καλλιτεχνική δράση. 

Οι Χελίν Μπολέκ, Μουσταφά Κοκτσάκ και Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ έφυγαν από τη ζωή μετά από πολύμηνες απεργίες πείνας και δίψας και διεκδίκησαν το δικαίωμα να εκφράζονται και να τραγουδούν ελεύθερα. 

Η ομάδα «Τέχνη εν κινήσει» δημοσίευσε ένα κείμενο για την καμπάνια αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα.

«Το Grup Yorum δεν είναι απλά ένα μαχητικό συγκρότημα. Είναι η φωνή των καταπιεσμένων και αγωνιζομένων στην Τουρκία. Ο αγώνας για την απελευθέρωσή των μελών του και την άρση των απαγορεύσεων των συναυλιών του συνεχίζεται. Στις 3 Απριλίου έπεσε μάρτυρας η τραγουδίστρια Helin Bölek, μετά από 288 ημέρες απεργίας πείνας. Ο Ibrahim Gökçek διέκοψε την απεργία πείνας στις 5 Μάη, έχοντας συμπληρώσει 323 ημέρες αγώνα. Όπως ανέφερε, τότε, το Group Yorum, επιτεύχθηκε μια «πολιτική νίκη» και «ο κόσμος όλος άκουσε τη φωνή» του συγκροτήματος.

Οι καλλιτέχνες και οι καλλιτέχνιδες στην Ελλάδα στάθηκαν στο πλευρό του Ibrahim Gökçek. Στέκονται στο πλευρό του Grup Yorum. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλους τους εργαζόμενους, στέλνουν το μήνυμα πως η αλληλεγγύη είναι η δύναμη και το όπλο μας. Το κείμενο που διακινούμε από τις 16 Απρίλη, με τίτλο “Αλληλεγγύη στον μπασίστα των GrupYorum, Ibrahim Gökçek“, υπέγραψαν  601 καλλιτέχνες (μεμονωμένοι και ομάδες), ομάδα 54 διανοουμένων, και 79 άλλοι εργαζόμενοι και εργαζόμενες.Το κείμενο αυτό υπερέβη τα σύνορα της Ελλάδας. Αναδημοσιεύτηκε και σε τουρκικά μέσα, ενισχύοντας το κύμα αλληλεγγύης ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού στην Τουρκία. Η επώνυμη στήριξη όλων μας έφτασε στο Grup Yorum».

 

Iταλία: Ερευνητές βρήκαν το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα – «Αναγνώσθηκαν» πάπυροι από βιονικό μάτι

mike gorrell 61cMb0WQAMA unsplash

Iταλία: Ερευνητές βρήκαν το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα – «Αναγνώσθηκαν» πάπυροι από βιονικό μάτι

Το βιονικό μάτι εντόπισε χίλιες νέες λέξεις, σε σύγκριση με την προηγούμενη, η οποία είχε…

Λιάγκας: Ξέσπασε κατά Βελόπουλου – «Έλα να μου τα πεις από κοντά για την κολονοσκόπηση» (video)

Λιάγκας 1

Λιάγκας: Ξέσπασε κατά Βελόπουλου – «Έλα να μου τα πεις από κοντά για την κολονοσκόπηση» (video)

«Δεν μπορείς να αποκαλείς έναν πατέρα δύο παιδιών ότι είναι η Αλίκη στο Ναυτικό, επειδή…

Χριστοφιλοπούλου: Δεν είναι αυτό που νομίζετε… για Μπελέρη – «Τα ακούω βερεσέ όσα λένε» (video)

Χριστοφιλοπούλου 1

Χριστοφιλοπούλου: Δεν είναι αυτό που νομίζετε… για Μπελέρη – «Τα ακούω βερεσέ όσα λένε» (video)

Η Χριστοφιλοπούλου αφού πρώτα «κάρφωσε» τον Μητσοτάκη, τώρα προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα για τον…