Από την 1η Φλεβάρη ο αυξημένος κατώτατος μισθός

Την εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού από την 1η Φλεβάρη προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης

NewsRoom 08/01/2019 | 14:47

Τα σχετικά πορίσματα των αρμόδιων φορέων και των κοινωνικών εταίρων ,σύμφωνα με τον κ. Νεφελούδη, αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες. Όπως ανέφερε, το δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου, θα γίνει όλη η πολιτική διεργασία που πρέπει, «για να καταλήξουμε οριστικά».

Υπογράμμισε, μάλιστα πως «ό,τι λέγεται σήμερα για το πόσο θα είναι, δεν είναι έγκυρο, δεν είναι ακριβές ... Η εικόνα που έχουμε στο υπουργείο Εργασίας είναι τελείως διαφορετική από αυτό που αναπαράγεται από διάφορα ΜΜΕ και υποτίθεται "έγκριτους" δημοσιογράφους. Έχουμε σωρεία επιχειρησιακών και κλαδικών συμβάσεων που είναι πολύ πάνω από τα μέχρι σήμερα θεσμοθετημένα ... τα 586 ευρώ είναι ένα ευτυχώς μακρινό παρελθόν» υποστήριξε ο κ. Νεφελούδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», 105,5.

«Περιμένουμε η διαβούλευση να τελειώσει πολύ σύντομα, ώστε να μπει σε εφαρμογή η διαδικασία αύξησης του κατώτατου από την 1η Φεβρουαρίου» σημείωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα καταργηθεί ο υποκατώτατος για νέους κάτω των 25, «δημιουργώντας προϋποθέσεις περαιτέρω αυξήσεων».