Από τη Novartis το περιμένατε από τον Λιγνάδη θα το βρείτε

«Δε θα βρίσκει ξέφωτο να ξεφύγει εκλογικά ο Μητσοτάκης από τη δυστυχία που αντιστοιχεί στην αξία του»

ΕΚ Maximou

Οι αδικοπραξίες που τελούν οι άνθρωποι μεμονωμένα ή κατά του λαού έχουν τέτοια δυναμική που μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και αυτούς που συνεχίζουν να ανέχονται τον Μωυσή made in Greece. Διότι είναι λοιπόν πολύ βαθιές οι ρίζες της θείας δίκης στον πυρήνα της καρδιάς των ανθρώπων.

Έρχεται κάποια στιγμή εκείνο το ιστορικό γεγονός αδικοπραξίας που ανατρέπει την ανοχή της κοινωνίας να μην εκτίει ποινή ο ένοχος για δολοφονία Κορκονέας, να μην εκτίουν ποινή οι δύο ένοχοι αστυνομικοί που ου ξυλοκόπησαν και βασάνισαν τον 48χρονο Χρήστο Χρονόπουλο και τον άφησαν ανάπηρο, να μην εκτίει ποινή ο ένοχος που λιντσάρισε τον Ζακ Κωστόπουλο.

Ποτέ δεν φοβήθηκε την υπόθεση Λιγνάδη η κυβέρνηση. Αν φοβόταν και φοβάται κάτι είναι το σκάνδαλο Novartis. Αυτό πάσχισε μαζί με την πάλαι ποτέ κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου να συγκαλύψει καταφεύγοντας σε δόλιες παραποιήσεις δεδομένων και πραγματικών περιστατικών, μέσω διατεταγμένων εισαγγελέων και με τους σφουγκοκωλάριους Λίστας Πέτσας.
Παρ΄ όλα αυτά, όταν έσκασαν στα μούτρα της οι εκρηκτικές κατασκευές εξόντωσης που συνδεσμολογούσε για τους προστατευμένους μάρτυρες, την εισαγγελέα διαφθοράς Τουλουπάκη και τους αγωνιστές δημοσιογράφους της αλήθειας, δεν βγήκε ο κόσμος οργισμένος στους δρόμους. Δεν βούιξε ο ντουνιάς με σύσσωμες κοινωνικές αντιδράσεις.

Έλα όμως που η μυθική θεά Δίκη, αυτή που με τη βοήθεια των Ερινυών επιτηρούσε τη διαφύλαξη της ηθικής τάξης και τιμωρούσε όσους προσπαθούσαν την διασάλευαν, αυτή τη φορά αποδείχτηκε πιο δυνατή από την γήινη πρόεδρο της έδρας που δίκασες και έδωσε το ελεύθερο στον καταδικασμένο βιαστή Λιγνάδη να μην στερηθεί τα καλοκαιρινά του μπάνια και να αποχωρήσει με έπαρση και μια Πόρσε από τις φυλακές Κορυδαλλού. Από αλλού το περίμενε κι από αλλού της ήρθε.

Η τρανταχτή έλλειψη δικαιοσύνης και ηθικής τάξης πυροδότησε τις ψυχές χιλιάδων ανθρώπων. Η υπερβολή και αλαζονεία με την οποία συμπεριφέρεται η κυβέρνηση προς τους εκλεκτούς της και τις φημισμένες οικογένειες, προκάλεσε ντόμινο οργής και ματαίωσης.
Και δεν θα ξεχαστεί έτσι εύκολα όπως ευελπιστεί. Ο στίχος του τραγουδοποιού Τζίμη Πανούση για το γυφτάκι της Πανεπιστημίου: «Σας σιχάθηκε η ψυχή μου, καρκινάκια του πλανήτη, σκατοκαριόλες» εκφράζει τη συναισθηματική κατάσταση των απλών ανθρώπων. Που αν κουμπώσει με τις οικονομικές παρωδίες που υφίστανται, δεν θα βρίσκει ξέφωτο να ξεφύγει εκλογικά ο Μητσοτάκης από τη δυστυχία που αντιστοιχεί στην αξία του.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή