ΠΚ

Πέτρος Κατσάκος

Από τη φτώχεια και το κρύο ποιος θα προστατεύσει τη χώρα;

Κάποια θέματα ξεπερνούν την κυβέρνηση κι εκεί σηκώνει τα χέρια ψηλά και εμφανίζεται ανίκανη ή και αδιάφορη να προστατεύσει τη χώρα

Αν είναι για την ασφάλεια της πατρίδας, χαλάλι και το κρύο, κι ας ξεπαγιάσουμε. Αφού λεφτά δεν υπάρχουν και για όπλα, και για τα λαϊκά στρώματα, θα το παλέψουμε μπας και τον αντέξουμε τον χειμώνα που έρχεται. Ας μην λαϊκίσουμε κι ας μην δώσουμε δικαιώματα να κατηγορηθούμε πως βάζουμε τον εαυτό μας πάνω από την αμυντική θωράκιση της χώρας. Η κυβέρνηση αποφάσισε πως θα δαπανήσει 10 δισεκατομμύρια για όπλα και από το περίσσευμα θα δώσει και 494 εκατομμύρια για το επίδομα θέρμανσης. Κι αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε όλοι εφόσον θέλουμε να λεγόμαστε πατριώτες. Γιατί τίποτα δεν μπορεί να μπει στο ίδιο ζύγι με την εθνική άμυνα και την ασφάλεια όλων μας. Τίποτα; Ε, όχι ακριβώς.

Βλέπεις, υπάρχουν και κάποια θέματα που ξεπερνούν την κυβέρνηση κι εκεί σηκώνει τα χέρια ψηλά και εμφανίζεται ανίκανη ή και αδιάφορη να ενισχύσει την κοινωνική άμυνα και να προστατεύσει τη χώρα από κάποιους αόρατους εσωτερικούς εχθρούς, όπως η φτώχεια, το κρύο και η πείνα. Εκεί δεν υπάρχει ούτε εθνική ούτε πατριωτική συνείδηση, μια και αυτή εξαντλείται στα σύνορα της χώρας, αλλά στο εσωτερικό οι εχθροί τής κοινωνίας λεηλατούν τις ζωές των πολιτών. Οι τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών ξεφεύγουν μέρα με την ημέρα ανεξέλεγκτα. Οι τιμές σε ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και καύσιμα τινάζουν στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και εκατομμύρια νοικοκυριά με απελπισία βλέπουν τον χειμώνα να έρχεται.

Και μπροστά σ’ αυτούς τους εχθρούς η κυβέρνηση παραδίδεται αμαχητί. Αφήνει την κοινωνία αθωράκιστη και τους πολίτες άοπλους να αντιμετωπίσουν το κρύο και την ακρίβεια. Γιατί τι να σου κάνουν οι φρεγάτες όταν φτάνεις μπροστά στο ταμείο του σούπερ μάρκετ και τι να σου κάνουν τα Rafale όταν ανοίγεις τον λογαριασμό της ΔΕΗ; Αλλά, είπαμε, να σκεφτόμαστε πατριωτικά.

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr