Newsroom

Newsroom

Από την αρχή η δίκη Μαντέλη για τα χρήματα από τα μαύρα ταμεία της Siemens

Aπό την αρχή θα πρέπει να γίνει η δίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τάσου Μαντέλη.

5786468d1dc524c2168b456c

Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς ο εφέτης Αγγελής Τριαντόπουλος που προήδρευε της διαδικασίας πέθανε και δεν υπήρχε πρόβλεψη για τον ορισμό αναπληρωτή του πριν την έναρξη της δίκης.

Σε τέτοιες περιπτώσεις ο νόμος επιβάλει την επανέναρξη της δίκης

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κατηγορείται για την υπόθεση των 450.000 ευρώ που φέρεται να εισέπραξε από τα μαύρα ταμεία της Siemens προκειμένου να προωθήσει την υπογραφή της σύμβασης 8002 για τα ψηφιακά του ΟΤΕ το 1998 με την γερμανική εταιρία.

Ο εφέτης πέθανε σε ηλικία μόλις 58 ετών αφού ταλαιπωρούνταν τους τελευταίους μήνες από καρκίνο και είχε υποβληθεί σε θεραπείες.

Χωρίς αναπληρωτή

Η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται τον Νοέμβρη του 2013 και είχε φτάσει στο στάδιο των απολογιών, όμως είχε διακοπεί λόγω της αποχής των δικηγόρων αρχικά και λόγω της ασθένειας εν συνεχεία για τον Σεπτέμβριο.

Η ασθένεια του προέδρου αλλά και η παράλειψη να μην οριστεί αναπληρωτής σε αυτή, δημιουργεί ανυπέρβλητο εμπόδιο στη συνέχισή της και πρέπει συνεπώς να ξεκινήσει από την αρχή.

Ο μη ορισμός αναπληρωτή σύμφωνα με πηγές του Εφετείου, οφείλεται στο γεγονός ότι η δίκη είχε μόνο 5 κατηγορούμενους και λίγους μάρτυρες και η εκτίμηση ήταν ότι θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα, κάτι όμως που δεν συνέβη.

Στο εδώλιο πλην του κ. Μαντέλη κάθονται ο επιχειρηματίας, κουμπάρος του πρώην υπουργού Γιώργος Τσουγκράνης, η εφοριακός Αντωνία Μάρκου, το άλλοτε στέλεχος της ελληνικής Siemens Ηλίας Γεωργίου και ο πρώην συνεργάτης του βασικού κατηγορουμένου, Αριστείδης Μαντάς.

Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

μονα

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

Η Microsoft επέλεξε αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο για να παρουσιάσει τις δυνατότητες του νέου εργαλείου…

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

κασσε παπανωτας

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

«Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από…