Από την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου θα κριθεί η Τσατάνη για την υπόθεση Βγενόπουλου

Την απόφαση να αναθέσει στην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου την πειθαρχική έρευνα για την Εισαγγελέα Εφετών, Γεωργία Τσατάνη σχετικά με τους σκιώδεις χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου που οδήγησαν στην αρχειοθέτησή της, έλαβε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

5710ea641dc5240e4f8b479b

Όπως αποφάσισε η Βασιλική Θάνου τη διενέργεια της πειθαρχικής έρευνας σε βάρος της Τσατάνη αναλαμβάνει η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Συμβούλιου του Αρείου Πάγου, Ασπασία Καρέλλου.

Σημειώνεται πως τον πειθαρχικό έλεγχο της Εισαγγελέως Τσατάνη είχε αναλάβει εξ’ αρχής η ίδια η πρόεδρος του Αρείου Πάγου εξαιτίας της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο έγγραφό της η πρόεδρος του Αρείου Πάγου αναφέρει πως «για λόγους προστασίας του κύρους και της αξιοπιστίας του θεσμικού της ρόλου και της Δικαιοσύνης γενικότερα, ανέθεσε την διενέργεια της πειθαρχικής έρευνας και της σύνταξης του σχετικού πορίσματος στην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κα Ασπασία Καρέλλου».

Διαβάστε σχετικά: Καλές οι θεωρίες κάθαρσης, αλλά ήρθε η ώρα να λογοδοτήσει η Τσατάνη – Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης

Η Τσατάνη ήθελε… Κουτζαμάνη

Η εισαγγελέας Εφετών όμως, δια μέσω του συνηγόρου της Θέμη Σοφού, είχε υποβάλλει αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του Αρείου Πάγου για το πειθαρχικό της. Μάλιστα, η ίδια φαίνεται πως είχε προτίμηση στην κρίση της εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Όπως είχε γράψει το koutipandoras.gr, μέσω αυτής της «προτίμησης» που φέρεται να είχε η κ. Τσατάνη γίνεται αντιληπτό ότι η ίδια δεν έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και πόσο μάλλον τον κύριο εκφραστή της, δηλαδή την κ. Θάνου.

Γιατί ποιο λόγο η κ. Τσατάνη επιθυμούσε να ελεγχθεί από την κ. Κουτζαμάνη;

Είναι προφανές πως εάν κάποιος κατηγορείται και θεωρεί τον εαυτό του αθώο, δεν τον απασχολεί ποιος θα διεξάγει την έρευνα που εκκρεμεί εναντίον του, αλλά ποια θα είναι η έκβαση αυτής, με σκοπό την αποκατάσταση του ονόματός και της υπόληψης του.

Οι χειρισμοί Τσατάνη που έφεραν το Πειθαρχικό

Όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC (τεύχος 84), οι εισαγγελείς Διαφθοράς Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος είχαν προχωρήσει την έρευνα για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου σε σημαντικό βαθμό και βρίσκονταν στο στάδιο της δίωξης.

Η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη όμως, η οποία είναι σύζυγος πρώην «γαλάζιου» νομάρχη και μητέρα υποψήφιας στις τελευταίες εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία στο Ηράκλειο Κρήτης, ζήτησε να πάρει την υπόθεση υποστηρίζοντας πως θα τη συσχετίσει με μία άλλη που ερευνούσε η ίδια. Αξίζει να σημειωθεί πως η δεύτερη αυτή υπόθεση που επικαλέσθηκε η Τσατάνη, είναι μεταγενέστερη αυτής που εξέταζαν οι Δραγάτσης – Ελευθεριάνος.

Η εν λόγω πρωτοφανής πρωτοβουλία της κυρίας Τσατάνη είχε χαρακτηριστεί ακόμη και από τον ίδιο τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, υπεύθυνο για την πάταξη της Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως πραξικοπηματική και δεν θα έπρεπε να είχε αφαιρεθεί από τους εισαγγελείς Διαφθοράς.

Όπως έχει αναφέρει σε δεκάδες δημοσιεύματά του το koutipandoras.gr αλλά και το HOT DOC, η αφαίρεση της δικογραφίας και μάλιστα στο στάδιο της δίωξης ήταν παράνομη καθώς σύμφωνα με τη διάταξη με αριθμό Πρωτοκόλλου 1360 του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκου Παντελή, ο οποίος είχε την εποπτεία των εισαγγελέων για το οικονομικό έγκλημα, κανένας άλλος εισαγγελέας πλην των εισαγγελέων Διαφθοράς δεν μπορούσε να διενεργήσει έρευνα για διαφθορά.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…