Από τη Μαρέβα στον Μαρινάκη

Βουτηγμένη σε βούρκο παρανομιών και σκανδάλων η ηγεσία της Ν.Δ. Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν η υπόθεση Αυγενάκη και ο θόρυβος από την κατάθεση της ιδιαιτέρας του Χριστοφοράκου, η οποία αποκάλυψε ότι έχει καταγράψει στο ημερολόγιό της 620 συναντήσεις του αφεντικού της με Έλληνες αξιωματούχους, από τις οποίες το 60%, δηλαδή 356, έγιναν με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, και τη σκυτάλη πήραν δύο εξ ίσου σοβαρά θέματα.

59199e501dc524637d8b4596 1

Του Δημήτρη Χρήστου

Η αποκάλυψη -ανάμεσα στα άλλα- από τα Paradise Papers -ανάμεσα στα άλλα- για την υπεράκτια εταιρεία της κ. Μαρέβας Μηστοτάκη στον φορολογικό παράδεισο των νήσων Κέιμαν και την παραπομπή σε δίκη, με κατηγορίες για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση ποδοσφαιρικών αποτελεσμάτων από τον εφοπλιστή, κουμπάρο της Ντόρας, εκδότη εφημερίδων – “πιστόλια” και πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η ΜΑΡΕΒΑ δεν θυμάται πολύ καλά την υπόθεση της εταιρείας της! Είπε ότι αυτή έκλεισε το 2012. Μόνο που η off shore ανέστειλε τη λειτουργία της το 2015 και μέχρι τότε ήταν ενεργή. Και γιατί έστησε τέτοια εταιρεία η κ. Μαρέβα; Αν και Ευρωπαία πολίτης, σύζυγος πολιτικού και επιχειρηματίας, το έκανε για για να διαφεύγει τη φορολογία των κεφαλαίων και των κερδών της. Αν τα κεφάλαιά της είναι καθαρά, αυτό είναι νόμιμο, έσπευσαν να πουν οι υποστηρικτές του συζύγου της.

ΟΜΩΣ “Η δημοκρατία θεμελιώνεται στο Σύνταγμα και τους νόμους, προσπαθεί διαρκώς να έχει υλικότητα και αντικειμενικούς όρους. Χωρίς όμως τον ηθικό γνώμονα, χωρίς την ατομική ευθύνη, χωρίς πάλη κατά των τυπικών θανάσιμων αμαρτημάτων, χωρίς αίσθηση του κοινού και του κύριου, η δημοκρατία δεν λειτουργεί· μεταπίπτει σε μπίζνες, νομιμοφανή μεν, ανήθικη δε. Αυτή τη δημοκρατία – μπίζνες θέλουμε;” είχε γράψει στην “Καθημερινή” για την παρόμοια υπόθεση Βουλγαράκη (τον οποίο η κοινή γνώμη καταδίκασε σε αποβολή από την πολιτική) ο Νίκος Ξυδάκης.

ΕΞ ΙΣΟΥ σοβαρό είναι και το θέμα Μαρινάκη. Το πόσο αθώος δηλώνει ο κ. πρόεδρος προκύπτει από τα ευρήματα της δικογραφίας και του παραπεμπτικού βουλεύματος. Το τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο Μαρινάκης για τις δουλειές με τα κυκλώματα που είχαν στηθεί στο ποδόσφαιρο ήταν εγγεγραμμένο σε Πακιστανό υπήκοο, ονόματι «Fataul Haque», ενώ ο φυτευτός του πρόεδρος στην ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής χρησιμοποιούσε κινητό που ανήκε σε έναν Κινέζο με το όνομα «Qianqian Zhang»!

ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», με το οποίο παραπέμπονται για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων ο Βαγγέλης Μαρινάκης και άλλοι επτά συγκατηγορούμενοί του προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, μαζί με τους παράγοντες της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή (πρόεδρο) και Θεόδωρο Κουρίδη (νομικό σύμβουλο και κατηγορούμενο στην υπόθεση του πλοίου Noor 1, το οποίο μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης) θεωρούνται ύποπτοι για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης από το 2011. Ο στόχος τους πίσω από το σχέδιο είναι «να ελέγξουν απόλυτα τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου με τις μεθόδους της δωροδοκίας και του εκβιασμού» εκμεταλλευόμενοι το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου που προωθούν η FIFA και η UEFA. Διαιτητές, δικαστές, διευθυντές ποδοσφαίρου και πρόεδροι ομάδων είναι αναμεμειγμένοι στο σκάνδαλο.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ κανείς πόσο αθώα και ανεξάρτητη από τα συμφέροντα και τις μεθόδους του κ. Μαρινάκη είναι η Ν.Δ. του Μητσοτάκη, να θυμίσουμε ότι στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΠΟ προσέφερε ένα πολιτικό στέλεχός της, τον Γ. Καλαντζή (πρώην υπουργό και βουλευτή Καβάλας) για τη θέση του προέδρου! Ο κ. Καλαντζής παρά την υποστήριξη Μαρινάκη Αλαφούζου (!) απέτυχε πανηγυρικά να εκλεγεί.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Ολυμπιακού κάνει ότι δεν τρέχει τίποτα, ότι κανείς δεν μπορεί να τον αγγίξει. Όμως το παρατράβηξε και το κόστος που θα αναλάβει είναι δυσβάσταχτο. Η είδηση για τα κυκλώματα στο ποδόσφαιρο κάνει τον γύρο του κόσμου στα μεγάλα ναυτιλιακά και αθλητικά έντυπα και μέσα. Το κύρος του Μαρινάκη ως εφοπλιστή και προέδρου ΠΑΕ έχει τρωθεί σοβαρά. Στα καφενεία της επικράτειας η καταδίκη του είναι συντριπτική.

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ έχουν αλλάξει και αυτό οφείλουν να το καταλάβουν καλά όσοι θεωρούν ότι χωρίς να εκλεγούν, στηρίζοντας μαριονέτες, μπορούν να κουμαντάρουν τη χώρα από τα παρασκήνια χειραγωγώντας και τρομοκρατώντας τους πολίτες.

Πηγή: avgi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…