Newsroom

Newsroom

Από Τετάρτη το χαράτσι του ενός ευρώ ανά συνταγή

Ένα νέο “χαράτσι” κάνει την εμφάνισή του από αύριο Τετάρτη, και είναι το περίφημο ένα ευρώ ανά ιατρική υνταγή υπέρ…

Ένα νέο “χαράτσι” κάνει την εμφάνισή του από αύριο Τετάρτη, και είναι το περίφημο ένα ευρώ ανά ιατρική υνταγή υπέρ του ΕΟΠΥΥ, το οποίο είχε προαναγγείλει πριν από λίγες μέρες ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, το ένα ευρώ ανά συνταγή θα καταβάλλεται στους φαρμακοποιούς και θα εισπράττεται υπέρ του ΕΟΠΥΥ, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους ασφαλισμένους, και ειδικά εκείνους που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας και τους συνταξιούχους, καθώς η κάθε ιατρική συνταγή μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι τρία σκευάσματα, και άρα αν κάποιος χρειάζεται τέσσερα φάρμακα θα πληρώσει δύο ευρώ ή αν χρειάζεται επτά και οκτώ φάρμακα θα πληρώσει τρία ευρώ.

Ήδη οι φαρμακοποιοί έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με την εφαρμογή του μέτρου αυτού, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να αναλάβουν οι ίδιοι το ρόλο φοροεισπράκτορα για λογαριασμό του κράτους.

Βέβαια, οι φαρμακοποιοί μάλλον δε συμμερίζονται την άποψη του Άδωνι Γεωργιάδη, πως “ό,τι σου παρέχεται τζάμπα, δεν το εκτιμάς κιόλας”. Προφανώς ο λόγος που επιβάλλεται το χαράτσι του ενός ευρώ ανά συνταγή είναι για να εκτιμήσουμε τις ιατρικές συνταγές…