Newsroom

Newsroom

Από τα στούντιο στις πλατείες για να πείσουν τους αναποφάσιστους

Στο "στίβο" των ανοιχτών συγκεντρώσεων κατεβαίνουν τα κόμματα, αυτές τις τρεις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου. Με τις δημοσκοπήσεις να μη δείχνουν καθαρά ποιός θα είναο νικητής των εκλογών, το μέγεθος κι ο παλμός των ανοιχτών συγκεντρώσεων ενδεχομένως γείρουν την πλάστιγγα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

proeklogikes afises

Στο “στίβο” των ανοιχτών συγκεντρώσεων κατεβαίνουν τα κόμματα, αυτές τις τρεις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου. Με τις δημοσκοπήσεις να μη δείχνουν καθαρά ποιός θα είναο νικητής των εκλογών, το μέγεθος κι ο παλμός των ανοιχτών συγκεντρώσεων ενδεχομένως γείρουν την πλάστιγγα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Χθες Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στη Λάρισα ενώ η Λαϊκή Ενότητα πραγματοποίησε η Λαϊκή Ενότητα την κεντρική της συγκέντρωση στην Ομόνοια. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει σήμερα Τετάρτη με την Πάτρα, αύριο Πέμπτη θα πάει στο Ηράκλειο που είναι μία από τις εκλογικές περιφέρειες τις οποίες έχει επιλέξει και θα ολοκληρώσει με τη μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα στο Σύνταγμα το βράδυ της Παρασκευής. 

Από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως ο κόσμος που συμμετέχει στις μέχρι στιγμής συγκεντρώσεις είναι ίδιος και περισσότερος από τον αντίστοιχο του Ιανουαρίου και πως το αρχικό μούδιασμα έχει δώσει τη θέση του σε κλίμα αισιοδοξίας. Η κομματική μηχανή του ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει στο “φουλ” και γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθούν τα ωφέλη που κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας στο ντιμπέιτ, όπως λένε.

Μικρότερη έκθεση του Μεϊμαράκη σε ανοιχτές συγκεντρώσεις

Αντίθετα με τον Αλέξη Τσίπρα, στη Συγγρού έχουν αποφασίσει να μη γίνει άλλη ανοιχτή συγκέντρωση πέρα από την κεντρική της Πέμπτης, στην Ομόνοια. Εκεί κεντρικός ομιλητής θα είναι φυσικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρόκειται να δώσει κι άλλες συνεντεύξεις ενώ δεν αποκλείεται την Παρασκευή να μιλήσει σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών στις γυναίκες της ΝΔ.

Σήμερα στο Σύνταγμα το ΚΚΕ, χθες στην Κοτζιά το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, στην Ομόνοια η ΛΑ.Ε

Σήμερα Τετάρτη παραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση το ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος με βασικό ομιλητή το Δημήτρη Κουτσούμπα. Χθες η Δημοκρατική Συμπαράταξη έκανε τη δική της στην πλατεία Κοτζιά με ομιλητές τη Φώφη Γεννηματά και το Θανάση Θεοχαρόπουλο. Λίγα μέτρα πιο μακριά, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας με ομιλητές τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, το Μανώλη Γλέζο και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στόχος οι αναποφάσιστοι

Όπως συμβαίνει στο τέλος κάθε προεκλογικής περίοδου, τα κόμματα εστιάζουν τα μηνύματά τους στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, προσπαθώντας να τους φέρουν στην κάλπη υπέρ τους. Τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει διψήφιο και στην πλειοψηφία τους ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Συνεπώς η στάση τους θα καθορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης. 

ΦΩΤΟ: ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, eurokinissi