Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ξεκινά το κυλιόμενο μπλακ άουτ η ΓΕΝΟΠ

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η ΓΕΝΟΠ με 48ωρες κυλιόμενες απεργίες, αντιδρώντας στην απόφαση της…

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η ΓΕΝΟΠ με 48ωρες κυλιόμενες απεργίες, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΔΕΗ. 

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει το αίτημα για απόσυρση του νομοσχεδίου και διενέργεια δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική και δημοκρατική νομιμότητα να ιδιωτικοποιήσει τον όμιλο ΔΕΗ».
 

Η Ομοσπονδία ζητά επίσης την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καλεί τη διοίκηση της επιχείρησης να προστατεύσει τα συμφέροντα του ομίλου και ζητά από την κυβέρνηση να παρουσιάσει τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, πάντως, το μήνυμα είναι σαφές, καθώς ετοιμάζεται για επιστράτευση. Κυβερνητικό στέλεχος που επικαλούνται «Τα Νέα» της Τρίτης σημειώνει: «δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθούμε άπραγοι τις εξελίξεις, δηλαδή να σβήνουν οι συνδικαλιστές μονάδες της ΔΕΗ».

Το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» προχωρά κανονικά, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση της δίωρης σύσκεψης Σαμαρά-Βενιζέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε τις οκτώ προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων καθώς και για τη διατήρηση των κοινωνικών παροχών (κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, χρησιμοποίηση των υδάτινων πόρων για άρδευση, κ.ά).