Newsroom

Newsroom

Το «ξεβράκωμα» της καθεστωτικής δημοσιογραφίας στην υπόθεση Joker

Άλλη μια μέρα κατρακύλας για την εγχώρια «παρασιτική» δημοσιογραφία ξημέρωσε και σήμερα. Η πολύκροτη υπόθεση της αστυνομικής εισβολής στην ταινία Joker  παρέσυρε και το τελευταίο φύλλο συκής ορισμένων «έγκριτων» δημοσιογράφων

deepfakes fake news tv head manipulation superimposed brainwashed 100765698 large

Είναι πραγματικά άξια θαυμασμού η ταχύτητα με την οποία, το εξαρτώμενο από την κυβέρνηση δημοσιογραφικό μπλοκ, μετακινήθηκε από την γραμμή περί fake news στην «υπόθεση Joker», στην επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη»

Προφανώς η αλλαγή της «γραμμής» και της επιχειρηματολογίας για την υπόθεση ήταν αναγκαία καθώς δύο υπουργεία, η ίδια η αστυνομία αλλά και η ίδια η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, επιβεβαίωσαν πανηγυρικά το περιστατικό.

Πριν όμως τις επίσημες επιβεβαιώσεις κάποιοι είχαν είδη προλάβει να εκτεθούν….

«Δεν μπορώ να πιστέψω οτι Ραπίδης, Βαξεβάνης, Κοτρώτσος, Κούλογλου και Lina the Greek έγραψαν @@@@@ για το Joker και την αστυνομία. Πέφτω απο τα σύννεφα», έσπευσε να τουιτάρει ο τεράστιος Μανώλης Καψής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αξιοσέβαστος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου που τουίταρε «Πόσα fake news μπορεί να διακινήσει ο Κώστας Βαξεβάνης μόνο σε μια μέρα; Μια μούφα από πάνω, μέχρι κάτω, είναι. Εντάξει, δεν είναι μεγάλη η απόσταση, αλλά είναι αξιοθαύμαστος»

Η νύχτα έπεσε, οι δημοσιογράφοι ξάπλωσαν ανακουφισμένοι ότι έκαναν το καθήκον τους, η επικύρωση του περιστατικού έγινε από τα πιο αρμόδια χείλη, η επόμενη μέρα ξημέρωσε και η «γραμμή άλλαξε»

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, Δημήτρης Κοτταρίδης, ξεκινά να διακινεί την καινούρια, ανασκευασμένη γραμμή. Μην βρεθεί και κανένας σύντροφος αδιάβαστος 

«Η επιβολή της νομοθεσίας σε ένα οργανωμένο κράτος δεν είναι δείγμα αυταρχισμού. Ειναι υποχρέωση της πολιτείας. Αν δεν μας αρέσει ο νομος τον αλλάζουμε. Αλλά όσο ισχύει δεν είναι στο χέρι μας να κρίνουμε πότε γουστάρουμε να τον τηρούμε και πότε όχι» γράφει σε ένα μνημειώδες tweet του.

Φυσικά στα νέα καθήκοντα δεν θα μπορούσε να μην συστρατευθεί και η τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Λίγη ώρα μετά, στην εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ, οι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές της εκπομπής Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας συζητούν με τον δημοσιογράφο Γιώργο Τσελίκα για την ανάγκη να επιβάλλεται ο νόμος και σε όποιον αρέσει και παράλληλα κάνουν υποδείξεις για τα ήθη και τις συμπεριφορές της ελληνικής νεολαίας.