Newsroom

Newsroom

Από showroom του Γαβαλά σε γραφεία της Περιφέρειας Αττικής

“Γιατί δεν παίρνουν το κτήριο στη Κάντζα να το κάνουν νοσοκομείο ή να βάλουν μέσα αστεγους;” είχε αναρωτηθεί ο Λάκης…

“Γιατί δεν παίρνουν το κτήριο στη Κάντζα να το κάνουν νοσοκομείο ή να βάλουν μέσα αστεγους;” είχε αναρωτηθεί ο Λάκης Γαβαλάς στην εκπομπή Το Κουτί της Πανδώρας λίγες βδομάδες πριν προφυλακιστεί. Αυτή την απορία εξέφρασε και σε άλλα ΜΜΕ αλλά και στις Αρχές και από ότι φαίνεται έβαλε ιδέες στον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό. Έτσι, ο Αντιπεριφερειάρχης υπέβαλε μία πρωτοποριακή πρόταση στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα: να περάσουν οι τεράστιες δεσμευμένες εκτάσεις στην Κάντζα που φέρουν την επωνυμία Λάκης Γαβαλάς στην Περιφέρεια Αττικής κι έτσι το ελληνικό δημόσιο να πάρει πίσω τα χρήματα που του οφείλονται.

Η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, είναι διασπαρμένη σε 38 κτίρια στο Λεκανοπέδιο Αττικής για τα οποία πληρώνει το ποσό των 10 εκατ. ετησίως! Την ίδια ώρα μένουν αναξιοποίητα τα κτίσματα εμβαδού άνω των 20.000 τ.μ. σε οικόπεδο 31.000 τ.μ. που είχε αγοράσει ο Λάκης Γαβαλάς.

Η πρόταση του Γιάννη Σγουρού περιλαμβάνει πλήρη οικονομικά στοιχεία, βάσει των οποίων προκύπτει ότι η εξαγορά των εγκαταστάσεων αντί τιμήματος 19,5 εκατ. ευρώ που θα μπορούσε να διαθέσει η Περιφέρεια θα ήταν ωφέλιμη αφού διαθέτει ήδη τεράστια ποσά σε ενοίκια.

Το κτίριο του Λάκη Γαβαλά στην Κάντζα διαθέτει τρία κτίρια, αποθήκες, γραφεία, ενώ διαθέτει ξεχωριστά σχεδιαστήριο και showroom τα οποία μπορούν να διαμορφωθούν τώρα για τις ανάγκες της Περιφέρειας.

Τα χρέη του Λάκη Γαβαλά είναι τα εξής:

  • Χρωστάει στην Εφορία 14,5 εκατ. ευρώ χωρίς τις προσαυξήσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.
  • Χρωστάει 1.847.177 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία
  • Χρωστάει 750.000 ευρώ για τακτοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών και για αμοιβή μεσιτών.
  • Χρωστάει στις τράπεζες περίπου 22 εκατ. ευρώ ενώ το ακίνητο της Κάντζας έχει προσημειωθεί εννέα φορές.

Για να μπορέσει να προχωρήσει αυτή η πρόταση θα πρέπει να γίνει άρση της δήμευσης που έχει επιβληθεί από την Αρχή κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω της εξόφλησης των φορολογικών υποχρεώσεων, η προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας και η συναίνεση των τραπεζών που έχουν προσημειώσει το ακίνητο.

Δείτε την εκπομπή: “Οι μεγαλοφειλέτες που όλοι αγαπήσαμε”

Οι μεγαλοφειλέτες που όλοι αγαπήσαμε from Kouti Pandoras on Vimeo.

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…