Από που πάνε για Σαμοθράκη;

Η καινούρια καραμέλα των ημερών μας λέγεται κανονικότητα. «Κανονική κανονικότητα». Νορμάλ, συνηθισμένη. Κυκλοφορεί με γεύση μανταρίνι, βατόμουρο και περγαμόντο.

EK Samothraki 0

Τα αντίθετα της «κανονικής κανονικότητας», είναι τόσο τρομερά, που κανένας μας δε θα ήθελε να τον χαρακτηρίζουν. Ανώμαλη, ασυνήθιστη, αφύσικη, ιδιόμορφη, παράξενη, περίεργη. Με δυο λέξεις. Μη κανονικότητα.

Πάντοτε είχα μια απορία:

Άραγε οι Άγγλοι που οδηγούν στην αριστερή πλευρά του δρόμου οδηγούν κανονικά;  Μήπως οι υπόλοιποι που οδηγούμε στη δεξιά πλευρά οδηγούμε μη κανονικά; Αντικανονικά; Ένα αναπάντητο ερώτημα. Όπως το ερώτημα υπάρχει ή δεν υπάρχει Θεός. Ή το άλλο ερώτημα. Είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μια κανονική κυβέρνηση, μια νορμάλ κυβέρνηση; Ή όχι; Αυτόματα έρχεται στο μυαλό και η συνέχεια αυτού του ερωτήματος. 

Στα χρόνια που κυβερνούσε ο  ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε κανονικότητα, ή η κανονικότητα επανήλθε στην Ελλάδα στις σαράντα περίπου μέρες διακυβέρνησης της ΝΔ; 

Η απάντηση είναι απλούστατη. 

Στα χρόνια που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε κανονικότητα. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ασυνήθιστη, παράξενη, περίεργη, ιδιόμορφη, αφύσικη, εντέλει ανώμαλη. Στις σαράντα ημέρες διακυβέρνησης της ΝΔ, επανήλθε επιτέλους η κανονικότητα στην Ελλάδα! Τα πράγματα έγιναν φυσιολογικά, νορμάλ. 

Μας το διαβεβαιώνουν έγκριτοι δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι, ειδικοί αναλυτές γνώστες της κανονικότητας. Είναι περίπου οι ίδιοι, τα έντυπα τους  ή τα sites τους είναι τα ίδια, που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, πάντα έλεγαν μια κακή κουβέντα για την τότε κυβέρνηση. Την πολεμούσαν με πάθος. 

Σήμερα όμως όλα βαίνουν κανονικώς. Κι αν κάτι δεν είναι απολύτως κανονικό, συγχωρείται. 

Μέσα σε τόση κανονικότητα υπάρχουν ελάχιστες μικρές αστοχίες.Που επιβεβαιώνουν τον κανόνα της κανονικότητας. 

Η  κανονικότητα επιτέλους επέστρεψε. Και μαζί της οι κανονικοί άνθρωποι:

Ο Γεωργιάδης κι ο Βορίδης. 

Άραγε πότε ήταν κανονικοί; Τότε που εξέφραζαν τον γελοίο ακροδεξιό αντισημιτισμό τους, ή τώρα που ξευτιλίζονται ζητώντας ταπεινά συγγνώμη; Για να εξιλεωθούν ολοκληρωτικά, μπορεί προσεχώς να προσέρχονται στην βουλή με κιπά. 

Ο Κωνσταντίνος Λούλης, ο γκρούπι του Γεωργίου Παπαδόπουλου. Επίσης, ένας κανονικός άνθρωπος! 

Η Μαρία Αντωνίου, η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, αγκαζέ με τη Χρυσή Αυγή. Κανονικός άνθρωπος!

Υπάρχει μία ισχυρή ομάδα στην κοινωνία. Ονομάζεται κλίμα ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Συμμετέχουν δημοσιογράφοι ειδικοί αναλυτές, συγγραφείς, καθηγητές πανεπιστημίου,  εκπρόσωποι διαφόρων άλλων δυναμικών επαγγελμάτων. Αγωνίζονται να μας πείσουν για το πόσο κεντρώος – εκσυγχρονιστής είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν είχε ουδεμία κεντρώα – εκσυγχρονιστική αναστολή, ώστε να διορίσει πρόεδρο της ΕΡΤ τον Κωνσταντίνο Ζούλα, διευθυντή από το 2017 του γραφείου τύπου της ΝΔ και μετά τις εκλογές διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού. 

Ο εκσυγχρονιστής – κεντρώος πρωθυπουργός ούτε για το φαίνεσθαι δε νοιάστηκε.

Η εκπαραθύρωση της κυρίας Θάνου από την ανεξάρτητη αρχή ανταγωνισμού έγινε με διαδικασίες που δεν ταιριάζουν σε έναν εκσυγχρονιστή – κεντρώο πρωθυπουργό. 

Σύμφωνα με τους αστικούς μύθους του κλίματος ΠΟΤΑΜΙΟΥ, που καλλιεργήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν, τέτοιες διαδικασίες ταιριάζουν στον Νικολά Μαδούρο! Ο Μητσοτάκης ως Μαδούρο! 

Ήδη άρχισαν να μας λένε διάφορα. Θα μας πούνε πολλά περισσότερα. Για τη συναίνεση που πρέπει επιτέλους να υπάρξει. Για το καλό της πατρίδας. Κάνουν ότι δε θυμούνται πόσο ακραίοι και επιθετικοί ήταν απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη συναίνεση ο Μητσοτάκης την έχει βρει στον ΣΕΒ και στους δημοσιογραφικούς ομίλους. Ας πορευτεί μαζί τους. 

Μας λένε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προσαρμοστεί στη νέα εποχή και κοιτάζουν με λατρεία προς το ΚΙΝΑΛ. Ελπίζουν το ΚΙΝΑΛ να συναινέσει στα ισοπεδωτικά  φιλελεύθερα τους όνειρα.

Η κυβέρνηση αυτή κυβερνά μόνο σαράντα μέρες. Είναι πολύ νωρίς για να κριθεί. Όμως ήδη έδειξε μία ασυνήθιστη κανονικότητα στο θέμα της κατάσβεσης των πυρκαγιών. Ήταν παρόντες  εκεί που έπρεπε τη στιγμή που έπρεπε. Αφού για να είναι αστραπιαία παρόντες, δεν πρόλαβαν καν να ξυριστούν…

Οι γλώσσες της μη κανονικότητας, τους κατηγορούν ότι έχασαν για δέκα μέρες ένα νησί. Τη Σαμοθράκη. Είναι υπερβολές και κακοήθειες. Στο κάτω – κάτω της γραφής, αν μας δώσουν έναν χάρτη της Ελλάδας, πόσοι από εμάς θα καταφέρουμε να ανακαλύψουμε τη Σαμοθράκη σε λιγότερες από δέκα μέρες;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Υεμένη: Να ξεπουλήσουν όσο προλαβαίνουν καλούν τους μετόχους της Aramco οι Χούθι – Πολιορκούν την Ταΐζ

AP22085152440211

Υεμένη: Να ξεπουλήσουν όσο προλαβαίνουν καλούν τους μετόχους της Aramco οι Χούθι – Πολιορκούν την Ταΐζ

Υποσχόμενες αμνηστία, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης καλούν τις υποστηριζόμενες από τη Σαουδική Αραβία δυνάμεις…

Οι Προτάσεις μας

Τουρκία: Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο – Οι άγνωστες συνήθειες των ναυτικών και οι ζωντανές κατσίκες

navagio

Τουρκία: Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο – Οι άγνωστες συνήθειες των ναυτικών και οι ζωντανές κατσίκες

Εντυπωσιακά ευρήματα στον βυθό της Μεσογείου αποκαλύπτουν στοιχεία για τη ζωή πριν από χιλιετίες

Τάρικ Άλι: Η ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ στη Μέκκα – Η συμμαχία Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας, Πακιστάν και η Υεμένη

AP26219629270776

Τάρικ Άλι: Η ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ στη Μέκκα – Η συμμαχία Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας, Πακιστάν και η Υεμένη

Εμπλεκόμενο στην Υεμένη, το Πακιστάν οδεύει προς έναν πόλεμο εναντίον εκείνων που αρνήθηκαν να μένουν…

Post-apocalyptic: Ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την πολιτική (video)

tsiotsopoulos1

Post-apocalyptic: Ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την πολιτική (video)

Το koutipandoras.gr συναντά τον Αντώνη Τσιοτσιόπουλο σε μια post-apocalyptic κουβέντα για την τέχνη του σήμερα,…

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

snapshot2

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

Εμπλέκονται κορυφαίοι πανεπιστημιακοί, σύμβουλοι πολιτικών και δημοσιογράφοι.

Σχετικά με ΑΠΟΨΕΙΣ

«Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου»

1630171

«Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου»

Είναι 14 Οκτωβρίου. Και σήμερα διαβάσαμε στις ειδήσεις ότι κάποια παλικάρια, μετά το σχολείο, μαχαίρωσαν…

Λακόπουλος για Καρτερό: Είναι «πορτ παρόλ» του Τσίπρα, ούτε η «ντίβα» Κουφονικολάκου, ούτε ο «σύμβουλος» Μαραντζίδης

2198804

Λακόπουλος για Καρτερό: Είναι «πορτ παρόλ» του Τσίπρα, ούτε η «ντίβα» Κουφονικολάκου, ούτε ο «σύμβουλος» Μαραντζίδης

ΠΑΣΟΚ – ΕΛΑΣ: Το ντέρμπι της δεύτερης θέσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ. Ποιος κερδίζει στις…