«Από πορτιέρης πρόεδρος»: Ο ΣΚΑΪ αποκαλύπτει νέους «γαλάζιους» διορισμούς

Δύο νέους διορισμούς της Νέας Δημοκρατίας φέρνει στο φως άρθρο που δημοσιεύεται στον ΣΚΑΙ

NewsRoom 12/12/2019 | 18:51

Το «κρεσέντο» διορισμοί φίλων, συγγενών και κομματικών στελεχών από τη Νέα Δημοκρατία συνεχίζεται, με αποτέλεσμα οι εν λόγω πρακτικές να μπαίνουν πια μέχρι και στο «μάτι» του ΣΚΑΙ, καθώς είναι πλέον κάτι παραπάνω από εμφανές το ότι πρόκειται για χάρες που ξεπληρώνονται, σαν να ήταν - θα έλεγε κάποιος κακεντρεχής - κομματικά ρουσφέτια.

Καθώς πλέον δύσκολα περνάει μέρα που να μην αποκαλυφθεί και μια νέα περίπτωση «αριστείας», σχετικές αποκαλύψεις είδαμε πλέον να γίνονται και από μέσα τα οποία δεν μας είχαν συνηθίσει σε τέτοια θεματολογία. 

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης, με άρθρο του στο skai.gr, κάνει λόγο για δύο νέες περιπτώσεις διορισμών, χωρίς όμως να αναφέρεται σε ονόματα. Οι δύο περιπτώσεις αφορούν τον διορισμό σε μια σχολή δημόσιας διοίκησης ως διευθυντή ενός 28χρονου που είχε αποφοιτήσει από την ίδια σχολή μόλις δυο χρόνια νωρίτερα, και τον διορισμό ενός άλλου, ως προέδρου σε ίδρυμα της περιφέρειας που μέχρι πρότινος εργαζόταν ως πορτιέρης σε νυχτερινό κατάστημα.

«Είναι άλλο πράγμα να διορίζεται κάποιος που είναι μέλος ή στέλεχος της Ν.Δ. κι άλλο πράγμα να επιλέγεται με αυτό ως μοναδικό κριτήριο, χωρίς να διαθέτει και τα άλλα απαραίτητα προσόντα» γράφει, μεταξύ άλλων, στο άρθρο του.