Από το ποδόσφαιρο της Xούντας στην «ελληνοποίηση» υπουργών με εντολή Μητσοτάκη!

Δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω τα αθλογραφήματα Θεοδωρικάκου. Ούτε την έμπρακτη ομολογία Μητσοτάκη ότι η κοινοβουλευτική ομάδα των 158 της ΝΔ, είναι, ποδοσφαιρικά μιλώντας, “παλτά” ώστε να χρειάζεται μεταγραφή αλλοδαπού υπουργού

Μαθηματικός 08/09/2021 | 17:39

Η “ελληνοποίηση” Στυλιανίδη για να αναλάβει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με εντολή Μητσοτάκη προκειμένου να διασκεδάσει το φιάσκο του ανασχηματισμού και το “κράξιμο” των φίλιων ΜΜΕ, έφερε στο νου κωμικοτραγικές ιστορίες από την εποχή χούντας στο ποδόσφαιρο.

Συνετέλεσε σ’ αυτόν τον ιλαρό συνειρμό η ενίσχυση της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την εσωτερική “μεταγραφή” του χουντικής κοπής Πλεύρη από τον πάγκο της ομάδας στη ακροδεξιά πτέρυγα της πρώτης ... “εντεκάδας” των άμπαλων της κυβέρνησης!!

Δε γνωρίζουμε αν οι κινήσεις που παραπέμπουν σε ποδοσφαιρική πρακτική της χουντικής περιόδου οφείλεται στην ευφυΐα του πρωθυπουργού ή σε εισήγηση του ανανήψαντος νέου υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ κ. Θεοδωρικάκου ο οποίος υπήρξε... Senior Strategy Consultant ND President K. Mitsotakis!!!

Έχουμε κάποιες αμφιβολίες ως προς αυτό διότι η διδακτορική διατριβή του Τάκη (Παναγιώτη) Θεοδωρικάκου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τμήμα οργάνωσης και διαχείρισης αθλητισμού - Σπάρτη 2011), αναφέρεται στις “Πολιτικές επιρροές στα προγράμματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την “άσκηση - άθληση για όλους” μετά τη Μεταπολίτευση”!!! Δε βρήκαμε δημοσιεύσεις του Dr Takis σε επιστημονικά περιοδικά ή ανακοινώσεις σε συνέδρια, όπως προβλέπει ο κανονισμός σπουδών του πανεπιστημίου για την απόκτηση διδακτορικού, ώστε να απαλλαγούμε από διάφορες μιαρές σκέψεις... Μάθαμε ωστόσο από το πόνημα του Dr Takis ότι “Η Άθληση για Όλους συνδέεται...με δράσεις ενάντια στην ανεργία (sic!!!)”…

Δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω τα αθλογραφήματα Θεοδωρικάκου. Ούτε την έμπρακτη ομολογία Μητσοτάκη ότι η κοινοβουλευτική ομάδα των 158 της ΝΔ, είναι, ποδοσφαιρικά μιλώντας, “παλτά” ώστε να χρειάζεται μεταγραφή αλλοδαπού υπουργού. Αν ο κ. Στυλιανίδης ανταποκριθεί στο νέο του ρόλο θα κριθεί από τα γκολ που θα βάλει ως ρολίστας στην ομάδα της συμφοράς. Δεν θα σχολιάσουμε επίσης τη συνταγματικότητα ή μη της απόδοσης ιθαγένειας με σκοπό την υπουργοποίηση Στυλιανίδη.

Θα θυμίσουμε μόνο το όργιο ελληνοποιήσεων σε μια περίοδο όπου η δημοκρατία, το σύνταγμα, η δικαιοσύνη και οι ελευθερίες ήταν στο γύψο της χουντικής τυραννίας.

Τότε που θριάμβευε η προκλητική παρανομία δεκάδων μεταγραφών ποδοσφαιριστών από τη Λατινική Αμερική σ’ όλες τις ομάδες, με μια μονάχα εξαίρεση. Εκείνη του ΠΑΟΚ που είχε καταφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας προκειμένου να σταματήσει το όργιο της μαϊμού ελληνοποίησης, με την ανοχή και συγκάλυψη της “Ελλάδας των Ελλήνων Χριστιανών άνευ Βουλής και εκλογών”.

Τότε που οι συνταγματάρχες ενίσχυαν την ποδοσφαιρική καφρίλα. Τότε που ο Ουρουγουανός Κάρολ Λίναρι έγινε Λύναρης με καταγωγή από την Χίο, ο οποίος “δεν ξέρει ελληνικά, αλλά αυτό δεν έχει πολλή σημασία, αφού ο νεαρός ξέρει ποδόσφαιρο”, όπως έγραφε τότε η εφημερίδα ΟΜΑΔΑ. Τότε που ο Αργεντίνος Πολέτι, έγινε ο Έλλην Πολέτης, ο Άλτσιμπαρ έγινε ομογενής ελληνικής καταγωγής, όπως και οι Ντεμέλο, Βερόν, Λοσάντα, και αργότερα επί δημοκρατίας ο Χουάν Ραμόν Ρότσα που πολιτογραφήθηκε ως “Γιάννης Μπουμπλής” εγγεγραμμένος στα μητρώα του Δήμου Αιγάλεω στη θέση κάποιου... συγχωρεμένου!!

Η λογική του συστήματος Μητσοτάκη με την υπουργοποίηση Στυλιανίδη μάλλον κινείται σε μια άλλη κατεύθυνση. Θεωρεί ότι η χώρα μπορεί να διοικείται από κυβέρνηση - ΔΣ πολυεθνικής εταιρείας, όπου ο πρωθυπουργός θα έχει ρόλο CEO. Εκεί δεν υπάρχει περιορισμός στη συγκρότηση του ΔΣ ως προς την εθνικότητα των μελών.

Εκεί, πάνω από το σύνταγμα, τη λαϊκή βούληση, τη δημοκρατία, τις εκλογές είναι το κεφάλαιο και τα κέρδη των εχόντων και κατεχόντων, εκείνων οι οποίοι θεωρούν εαυτούς ως νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας. Πρόκειται για τις γνωστές θέσεις του τοτέμ του νεοφιλελεύθερου δόγματος Φον Χάγιεκ, σύμφωνα με τις οποίες η αποδοχή της λαϊκής κυριαρχίας θα σήμαινε επικύρωση της “τυραννίας της πλειοψηφίας”. Για τον λόγο αυτό ζητούσε “την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου από όσους εξαρτώνται άμεσα από τις προνοιακές δομές του Κράτους: συνταξιούχοι, άνεργοι, άποροι, κλπ”.

Άρα κανένα πρόβλημα με τον οδοντογιατρό Στυλιανίδη ο οποίος θα ξεδοντιάσει τις... πυρκαγιές και τις ελπίδες υπουργοποίησης κάποιων από τους 158 του “πάγκου” της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μητσοτάκη... 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr