Από το νέο «στέκι» του Κύρτσου ξεσήκωσε την ατάκα για την ενέργεια ο Μητσοτάκης;

Και σου λέει, αφού το renew Europe πήρε τον Κύρτσο, τον οποίο είχαμε διώξει έτσι κι αλλιώς μόλις τόλμησε να ασκήσει κριτική για το επίπεδο της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι του κλέψουμε και εμείς την ατάκα... 

NewsRoom 06/05/2022 | 16:45

Τη φοβερή ατάκα για το... φθηνότερο ρεύμα που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό του διάγγελμα, προσπαθούν να αναλύσουν όλοι σήμερα, με τα σκήπτρα να κρατά φυσικά το ελληνικό twitter.

Ωστόσο, αν και οι διαφορετικές, καυστικές εκδοχές της έκφρασης του πρωθυπουργού έχουν γίνει trend, το ερώτημα είναι το που το σκέφτηκε και το είπε.

Ένα σενάριο λοιπόν είναι ότι ο πρωθυπουργός, μόλις ενημερώθηκε ότι ο Γιώργος Κύρτσος παραιτήθηκε από Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και μεταπήδησε στην ευρωπαϊκή πολιτική κίνηση του Εμανουέλ Μακρόν, renew Europe, σε μια στιγμή εσωτερικής έντασης και απογοήτευσης, μπήκε στην ιστοσελίδα της νέας οργάνωσης του Γ. Κύρτσου. Εκεί που κοίταζε λοιπόν, είναι πιθανό να έπεσε πάνω στο άρθρο με τον τίτλο «The cheapest energy is the one we don’t use», δηλαδή «η φθηνότερη ενέργεια είναι αυτή που δεν χρησιμοποιούμε».

Και σου λέει, αφού το renew Europe πήρε τον Κύρτσο, τον οποίο είχαμε διώξει έτσι κι αλλιώς μόλις τόλμησε να ασκήσει κριτική για το επίπεδο της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι του κλέψουμε και εμείς την ατάκα για το βραδινό μας διάγγελμα... 

Αξίζει να πούμε πάντως πως στο συγκεκριμένο άρθρο, τη φράση αυτή τη λέει ο Michiel RIJSBERMAN, εκπρόσωπος της Ολλανδικής περιφέρειας Flevoland στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών και μέλος του renew Europe.

Πάντως, επειδή το θέμα φαίνεται πως απασχόλησε ουκ ολίγους, η εκδοχή του news247.gr και του Χρήστου Δεμέτη, είναι ότι η εν λόγω ατάκα, ακούστηκε λίγες ημέρες πριν, και συγκεκριμένα στις 7 Απριλίου του 2022, στα πλαίσια συζητήσεων του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Στο πάνελ λοιπόν της συζήτησης για την ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης και την απεξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα, ο Fabian Karger, Investment Director Susi Partners (Ελβετικό Hedge Fund Manager), τόνισε στην τοποθέτησή του χαρακτηριστικά:

"Η πιο φθηνή και καθαρή ενέργεια είναι αυτή που δεν μπορεί να καταναλωθεί".

Σημείωσε δε ότι στην εταιρεία του σημαντικές επενδύσεις γίνονται στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας. 

"Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει περίπου μισό εκατομμύριο σε projects επάρκειας ενέργειας σε περισσότερες από 15 χώρες, και αυτό είναι μόνο η αρχή". Μιλώντας για την μεγάλη σημασία της αποθήκευσης ενέργειας, τόνισε ότι αυτό που λείπει "είναι η σωστή υποδομή και η κατάλληλη νομοθεσία για την υλοποίηση τέτοιων έργων". Τέλος είπε ότι σημαντικό είναι "να βρίσκουν οι εταιρίες τον κατάλληλο μηχανισμό/τρόπο υλοποίησης τέτοιων έργων, έτσι ώστε να μην χάνεται ενέργεια".

Όποια και αν είναι πραγματικότητα πάντως, το σίγουρο είναι ότι η ατάκα του πρωθυπουργού για το φτηνότερο ρεύμα, τελικά προκάλεσε τόσες αντιδράσεις και σχόλια, που επισκίασε την ίδια την ουσία του πρωθυπουργικού διαγγέλματος. 

Μια ακόμη επικοινωνιακή κίνηση που πήγε στραβά για το Μέγαρο Μαξίμου.