Newsroom

Newsroom

Από μηχανής… διδάκτωρ: Στα μουλωχτά τιμήθηκε από το ΑΠΘ ο Άνθιμος

Μίλησαν -λέει- για το «πολυσχιδές έργο του Παναγιωτάτου»

4749375

Σε πολύ κλειστό κύκλο αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο μητροπολίτης Άνθιμος, γνωστός για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει εκφράσει επανειλημμένως για διάφορα θέματα.

Το πανεπιστήμιο προχώρησε στην τιμητική διάκριση προς το πρόσωπο του αμφιλεγόμενου ιεράρχη χωρίς να έχει υπάρξει σχετική ανακοίνωση ούτε από το πανεπιστήμιο, ούτε από τη μητρόπολη. 

Η τελετή έγινε χθες Δευτέρα στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, με τον Άνθιμο να αναγορεύεται συγκεκριμένα «Επίτιμος Διδάκτωρ του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ». Σύμφωνα με την εκκλησιαστικού περιεχομένου ιστοσελίδα romfea.gr, στη «λαμπρή τελετή» μίλησαν «για την προσωπικότητα και το πολυσχιδές έργο του Παναγιωτάτου», ο Πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Θεόδωρος Γιάκου και πρόεδρος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίς Συμεών Πασχαλίδης.

Στη «λαμπρή τελετή», αφού αυτή δεν είχε ανακοινωθεί πουθενά, προφανώς υπό τον φόβο αντιδράσεων, παρέστησαν ελάχιστοι, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η ίδια η μητρόπολη.

Μπορεί να μην είμασταν εκεί, όμως με σιγουριά μπορεί κανείς να εικάσει ότι στο «πολυσχιδές έργο του Παναγιωτάτου», οι ομιλητές δεν αναφέρθηκαν ούτε στις αγρυπνίες που οργάνωνε ενάντια στα gay pride, ούτε τις συναντήσεις του με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, ούτε στις πολλές (πάρα πολλές όμως) αντιμεταναστευτικές του παρεμβάσεις, ούτε στη θλιβερή στιγμή που από άμβωνος διακήρυττε ότι δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες εκτός από τη Γη (χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει αν είναι σφαιρική ή επίπεδη). 

Είπαμε, δεν είμασταν εκεί. Μπορεί και να τα είπαν…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…