Από «Μεσίας έγινε Πυθία» ο Μητσοτάκης: Bλέπει την Ελλάδα να έχει το 2024 διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από την Ευρωζώνη

Ο Κυριάκος με την σοφία και την οξυδέρκεια που τον διακρίνει ως πυθία... , φρόντισε έγκαιρα να ανακοινώσει ότι η Ελλάδα αναμένεται να έχει το 2024 διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από την Ευρωζώνη

mitsotakis 5

« Η χρονιά κλείνει με θετικές ειδήσεις από το πεδίο της οικονομίας και με σημαντικές μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις που μας κάνουν αισιόδοξους για ένα καλύτερο 2024» ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μηστοτάκης που κυβερνά μια χώρα με χαμηλά εισοδήματα και περιορισμένες κοινωνικές δαπάνες.

Στην εβδομαδιαία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ώς άλλη Πυθία ότι ανέφερε ότι η Ελλάδα αναμένεται να έχει το 2024 διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από την Ευρωζώνη, κάνοντας μνεία ότι η κυβερνητική πολιτική έχει φέρει αυξήσεις στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, και την επαναφορά των τριετιών και φοροελαφρύνσεις.

« Η Ελλάδα αναμένεται να έχει το 2024 διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από την Ευρωζώνη, χαμηλότερο πληθωρισμό, μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης και ταχύτερη πτώση του δημοσίου χρέους και του κρατικού ελλείμματος» σημειώνει παρότι οι κοινωνικές μεταβιβάσεις μειώνονται κατά περισσότερο από 2 δισ. ευρώ και οι υπηρεσίες των υπουργείων Παιδείας και Υγείας απαξιώνονται στον σχέδιο του προϋπολογισμού.

Στην καθιερωμένη ανασκόπηση της Κυριακής ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη νομοθετική δραστηριότητα της κυβέρνησης, όπως το υπό διαβούλευση ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που παραχωρεί στις ιδιωτικές ασφαλιστικές τη φορολόγηση από 5% ώς και 20% των συμπληρωματικών συντάξεων και εφάπαξ που δίνουν τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης.

«Περιλαμβάνει, όπως είχαμε δεσμευτεί, την κατάργηση από τη νέα χρονιά της περικοπής του 30% της σύνταξης, αφήνοντάς την ακέραια στους απασχολούμενους συνταξιούχους» υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Για ακόμα μία Κυριακή ο πρωθυπουργός μίλησε για τους πλημμυροπαθείς, που παραμένουν αβοήθητοι σχεδόν τρεις μήνες μετά την τραγωδία. Ο ίδιος ξεχώρισε «ενα από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που παίρνουμε, η σύσταση Ειδικού Φορέα για τη διαχείριση των υδάτων της Θεσσαλίας, μείζον πρόβλημα με το οποίο μέχρι τώρα ασχολούνται (κρατηθείτε) 50 Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων, 49 Τοπικοί και ένας Γενικός».

Ο κ. Μητσοτάκης , για μια ακόμα φορά έριξε ξανά στο τραπέζι στο μοναδικό επικοινωνιακό όπλο που διαθέτει (και αυτό ξέφτισε…) για τα επιδόματα Δεκεμβρίου σημειώνοντας πως «τα επόμενα 24ωρα ξεκινάει η καταβολή για 2 χρόνια του επιδόματος ενοικίου και συγκατοίκησης, ενώ πριν από τα Χριστούγεννα θα δοθεί ως προκαταβολή στις επιχειρήσεις των περιοχών που χτυπήθηκαν από τον Daniel το 35% της ζημιάς που έπαθαν».