Από το "μαζί τα φάγαμε" στο "μαζί τα χτίσαμε"

Σήμερα, ανήμερα των γενεθλίων του Θεόδωρου Πάγκαλου, ο Άρης Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, απέτισε φόρο τιμής στον διανοητή της συλλογικής ευθύνης του «μαζί τα φάγαμε» και αναφώνησε το νέο σλόγκαν του "μετώπου της λογικής".

5b76caac1dc52402348b46d9

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

«Μαζί τα χτίσαμε», ήταν η σημερινή ετυμηγορία του ινστρούχτορα του ΣΚΑΙ.

Και κάπως έτσι -πάντα πάνω σε πτώματα, πάντα με σηκωμένο δάχτυλο- βρισκόμαστε πάλι, συλλογικά, όλοι μέσα στο τσουβάλι της ευθύνης και για τα αυθαίρετα. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, πολίτες, πλούσιοι, φτωχοί, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, διαπλεκόμενοι, τίμιοι.. όλοι μαζί. Με την ίδια ευθύνη για όλα.

Όπως και για τη χρεοκοπία, το πελατειακό κράτος, τις υπερτιμολογήσεις δημοσίων έργων, το πάρτι στην Υγεία, τις μίζες των εξοπλιστικών και τα εκατοντάδες σκάνδαλα δισεκατομμυρίων… που συμμετείχαμε όλοι μαζί, σύμφωνα με το σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα.

«Μαζί τα χτίσαμε», λοιπόν.

Δεν θα κατηγορήσω τον Άρη Πορτοσάλτε. Τη δουλειά του κάνει ο άνθρωπος. Έτσι και αλλιώς το «Μαζί τα χτίσαμε» που ξεστόμισε σήμερα, δεν είναι απλά η προσωπική του άποψη. Το σλόγκανάκι της συλλογικής ευθύνης και για το πελατειακό κράτος των αυθαιρέτων, επεξεργάζεται μέρες στην Πειραιώς και πέριξ.

Μόλις χθες, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και επιστήθιος φίλος του Άρη, ο Άδωνις Γεωργιάδης, είχε προϊδεάσει για το πως θα “ξεπλυθούν” 40 χρόνια αυθαιρεσίας: «Τα αυθαίρετα και η πυκνή δόμηση είναι εκεί 40 χρόνια, η καταστροφή και οι νεκροί επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», έγραψε στο Twitter. Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να παραποιήσει την πραγματικότητα και την ιστορία καλύτερα από την “προσωπική επιλογή” του Κυριάκου Μητσοτάκη


Λίγες εβδομάδες πιο πριν, το “Μαζί τα χτίσαμε“, είχε χρισημοποιηθεί ως επιχείρημα από -πού αλλού;- ΤΟ ΒΗΜΑ του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ περίπου πριν ένα χρόνο και με αφορμή τις πλημμύρες στη Μάνδρα, το είδαμε ως τίτλο και σε παραληρηματικό άρθρο γνωστής free press.


Ναι, αυτό που φαντάζεσαι είναι. 

Φταις εσύ. 

Δεν έχει σημασία αν δεν έχτισες αυθαίρετο. Δεν έχει σημασία αν δεν είχες συναλλαγές με πολιτικάντηδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επί 40 χρόνια έχτιζαν ότι χτίζεται και έτρωγαν ότι τρώγεται.

Δεν έχει σημασία αν δε συμμετείχες στα σκάνδαλα που χρεοκόπησαν τη χώρα.

«Μαζί τα χτίσατε» και τα αυθαίρετα. «Μαζί χτίσατε» και τους φράχτες στον αιγιαλό.

Εσύ κράταγες το πηλοφόρι και ο Άρης το μυστρί.

«Μαζί τα φάγαμε» – «Μαζί τα χτίσαμε»! Δύο σλόγκαν, οχτω χρόνια προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.

ΥΓ. Bonus η πετυχημένη πρόβλεψη του Κώστα Γιαννακίδη, λίγες βδομάδες πριν. Τότε που το “έψαχναν” ακόμα


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

438108010 18426626314000170 825866362010932573 n

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

Σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου, η Κατερίνα Βρανά ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο και κατάφερε…