Από αναβολή σε αναβολή το Πειθαρχικό του «γαλάζιου» δημάρχου Κεφαλλονιάς

Κατηγορείται για μη νόμιμη διενέργεια απευθείας αναθέσεων με αποφάσεις του, μη νόμιμες εγκρίσεις μελετών και μη νόμιμη έγκριση διενέργειας πρόχειρων διαγωνισμών.

NewsRoom 08/03/2019 | 11:11

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση του Πειθαρχικού Συμβουλίου αιρετών ΟΤΑ α και β βαθμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου , Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου , απέναντι στον «γαλάζιο» δήμαρχο της Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση , ο οποίος ενώ κλήθηκε προ ημερών να απολογηθεί για την προκλητική παραβατική του συμπεριφορά, κατάφερε να πάρει για δεύτερη συνεχόμενη φορά αναβολή με την δικαιολογία κωλύματος του δικηγόρου του .

Και όλα αυτά με δεδομένο ότι τα όσα καταλογίζονται στον κ. Παρίση παραγράφονται στην πενταετία από τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος . Δηλαδή σε λιγότερο από ένα χρόνο …Ετσι όλα δείχνουν ότι θα του δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχει  αν επιθυμεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές χωρίς να έχει κάποια τιμωρία , καθώς το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει ξανά, σύμφωνα με πληροφορίες,  τον ερχόμενο Ιούνιο !!!

Το ανωτέρω Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει δημόσια για την εξέταση ζητημάτων παραβατικής συμπεριφοράς αποτελείται   από τον πρόεδρο του Εφετείου της έδρας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α. ή το νόμιμο αναπληρωτή του, ως πρόεδρο,  δύο εφέτες με τους αναπληρωτές τους , έναν Προϊστάμενο Διεύθυνσης της οικείας Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας ΟΤΑ με τον αναπληρωτή του και έναν αιρετό εκπρόσωπο της οικείας Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, όταν ελέγχεται πειθαρχικά αιρετός δήμων, ή της Ένωσης Περιφερειών, όταν ελέγχεται πειθαρχικά αιρετός περιφέρειας, ως μέλη. Γραμματέας του συμβουλίου και αναπληρωτής του ορίζεται υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Διοικητικού της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας ΟΤΑ.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Documento

Ο «γαλάζιος» υβριστής της εφημερίδας  Documento, που πρώτη αποκάλυψε με ρεπορτάζ τον Δεκέμβρη του 2017, την παραβατική του συμπεριφορά με στοιχεία  βασισμένα  στην 235/Α/2017 «Εμπιστευτική» Εκθεση Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης , η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών , στην εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλονιάς για το ποινικό της τμήμα και για το πειθαρχικό στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου Νικόλαο Παπαθεοδώρου, παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το κατηγορητήριο :

  1. Μη νόμιμη διενέργεια απευθείας αναθέσεων με αποφάσεις του
  2. Μη νόμιμες εγκρίσεις μελετών
  3. Μη νόμιμη έγκριση διενέργειας πρόχειρων διαγωνισμών.

Στο Πειθαρχικό και δύο από τα στελέχη του κ. Παρίση

Στο πινάκιο των περιπτώσεων του Πειθαρχικού Συμβουλίου «φιγουράρουν» δύο ακόμη ονόματα στενών συνεργατών του κ. Παρίση που φέρονται να προέβησαν σε μη νόμιμες ενέργειες κατά την διάρκεια της θητείας τους.

Πρόκειται για τον αντιδήμαρχο Κεφαλλονιάς Σπυρίδωνα Ματιάτο που παραπέμφθηκε με την κατηγορία της μη νόμιμης διενέργειας αναθέσεων , και του δημοτικού συμβούλου Ιωάννη Λυκούδη ο οποίος παραπέμφθηκε με την κατηγορία , της συμμετοχής του σε ψηφοφορία της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου περί έγκρισης πρακτικού επιτροπής προμηθειών για διαγωνισμό στον οποίον μετείχε εταιρεία της  οποίας ήταν ομόρυθμος εταίρος !

Σύμφωνα με πληροφορίες , οι ανωτέρω δύο υποθέσεις σε αντίθεση με εκείνη του κ. Παρίση συζητήθηκαν στο Πειθαρχικό και η επίσημη απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός των επομένων εβδομάδων . Οι εμπλεκόμενοι πάντως με διαρροές στον τοπικό Τύπο της Κεφαλονιάς κάνουν λόγο για δικαίωση και για αθωωτική απόφαση αλλά πηγές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ρωτήθηκαν από το apokalypseis.com ανέφεραν ότι την τελική απόφαση την γνωρίζουν μόνο εκείνοι που συνθέτουν το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Πηγή: apokalypseis.com

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.