Newsroom

Newsroom

Από αναβολή σε αναβολή τα πειθαρχικά της εισαγγελέως Τσατάνη

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού για την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη. Στην εισαγγελέα έχει επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιου του Αρείου Πάγου, ποινή στέρησης μισθού 60 ημερών.

57626d4d1dc52427768b4715

Η εισαγγελέας καταδικάστηκε από το πειθαρχικό του ανωτάτου δικαστηρίου για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του αποθανόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και συγκεκριμένα επειδή αφαίρεσε παράνομα τη δικογραφία της υπόθεσης από τους εισαγγελείς Διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο και Γιάννη Δραγάτση κι ενώ αυτή βρισκόταν στο στάδιο των διώξεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Γεωργία Τσατάνη είχε προχωρήσει και στην αρχειοθέτηση της ίδια δικογραφίας και μάλιστα σε διάστημα τριών ημερών απ’ όταν έλαβε την έκθεση του πραγματογνώμονα Κωνσταντίνου Γεωργάρα, ο οποίος αν και δεν υπήρχε στις λίστες πραγματογνωμόνων της Δικαιοσύνης επελέγη από την κ. Τσατάνη παρά το γεγονός ότι ήταν πρώην υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο Γεωργάρας ήταν μάλιστα συνεργάτης του τ. κεντρικού τραπεζίτη, Γιώργου Προβόπουλου και ένας από εκείνους που διερεύνησαν τη ροή του χρήματος στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής της Βουλής για το Βατοπέδι, ο Γεωργάρας και οι συνεργάτες του είχαν συντάξει ένα επιφανειακό πόρισμα το οποίο δεν ερευνούσε σε βάθος το ρόλο και την ευθύνη της Marfin και των τραπεζών γενικά.

Το ερώτημα βεβαίως αναφορικά με την εισαγγελέα Τσατάνη είναι το κατά πόσον η αρμόδια Εισαγγελία θα εξετάσει πέρα από τις πειθαρχικές ευθύνες της σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης του Ανδρέα Βγενόπουλου και τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της, από τη στιγμή που αφ’ ενός η δικογραφία την οποία αφαίρεσε και αρχειοθέτησε έχει πια ανασυρθεί και αφ’ ετέρου ήδη έχουν υπάρξει διώξεις κατά συνεργατών του Βγενόπουλου.

Σημειώνεται ότι τις παραπάνω διώξεις κατά του αποθανόντος Ανδρέα Βγενόπουλου των συνεργατών του Μπουλούτα και Μάγειρα, της εφοπλίστριας και επίσης συνεταίρου του στην εταιρία IRF Αγγελικής Φράγκου και ακόμη ένδεκα συνεργατών του στη Marfin άσκησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης για κομμάτι της δικογραφίας που αρχειοθέτησε η Γεωργία Τσατάνη.

Εξάλλου, όπως σημείωναν νομικοί κύκλοι, μετά την άσκηση των διώξεων, για τη Γεωργία Τσατάνη τίθεται ζήτημα αξιοπιστίας, ενώ πέρα από τις πειθαρχικές ευθύνες της για την αφαίρεση της δικογραφίας και για την αρχειοθέτησή της, πρέπει πλέον να εξεταστεί και το ενδεχόμενο των ποινικών ευθυνών.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…