Απλήρωτη εργασία και απολύσεις στο Αττικό νοσοκομείο

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Αττικό νοσοκομείο μετά από δεκάδες απολύσεις επικουρικών εργαζομένων και καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζόμενων που κρατάνε ακόμα και μήνες

attikon

Από τον Μάιο έχουν να πληρωθούν εφημερίες αργίες και νυχτερινά 34 εργαζόμενοι από το Αττικό νοσοκομείο. Σε ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων αναφέρει ότι από τους 34 εργαζόμενους οι 13 είναι ιατρικό προσωπικό και οι 21 λοιπό προσωπικό.

Να υπενθυμίσουμε ότι είχε παρατηρηθεί για τους επικουρικούς εργαζόμενους προβλήματα καθυστερήσεων με την πληρωμή τους η οποία όμως αποκαταστάθηκε.

Σύμφωνα με την Οικονομική Υπηρεσία του νοσοκομείο η αιτία για τους εργαζόμενους που μέχρι σήμερα παραμένουν με οφειλές είναι ότι δεν υπάρχει κονδύλι και ότι είναι θέμα της Περιφέρειας.

Σε κάθε περίπτωση 34 εργαζόμενοι παραμένουν με οφειλές δεδουλευμένων και ακόμα δεν έχει γίνει σαφές πότε θα πληρωθούν.

Και απολύσεις 

Την ίδια ώρα απολύονται δεκάδες επικουρικοί εργαζόμενοι της διοικητικής, τεχνικής υπηρεσίας και του ιματισμού στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο. Οι συνέπειες στη λειτουργία του νοσοκομείου, όπως εξηγούν το σωματείο εργαζομένων θα είναι τραγικές. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

Το σωματείο εργαζομένων αποφάσισε:

1) Έκτακτη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας αύριο Τρίτη 29/9 στις 5 μμ, που οργανώνουν συντονιστικές επιτροπές αγώνα συμβασιούχων και σωματείων νοσοκομείων.

2) Συμμετοχή στη στάση εργασίας την Τετάρτη 30/9, 7-10 πμ (συγκέντρωση 9 πμ στο Υπουργείο Υγείας) για να αποτρέψουμε τις απολύσεις και να απαιτήσουμε την μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων.

3) Από την Πέμπτη 1/10/20 με καθημερινές στάσεις εργασίας συγκεντρωνόμαστε στην πύλη του νοσοκομείου. Να σημειωθεί, ότι με τις απολύσεις των διοικητικών επικουρικών, μια σειρά υπηρεσίες (μισθοδοσία, προμήθειες, θέματα προσωπικού, διοικητική κάλυψη γενικής εφημερίας κλπ) θα σταματήσουν τη λειτουργία τους.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…