Απίθανη γκάφα της ΕΠΟ με την Εθνική ομάδα

Δεν υπάρχει αυτό που συνέβη στο χθεσινό ματς με το Γιβραλτάρ

ethniki

Μία πρωτοφανής γκάφα που αποδεικνύει το «μπάχαλο» που επικρατεί στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου συνέβη στο χθεσινό αγώνα της Εθνικής Ομάδας για τα προκριματικά του EURO2024, που ευτυχώς ήταν με το Γιβραλτάρ, έναν αντίπαλο μικρής δυναμικής.

Τί έγινε λοιπόν; Την Παρασκευή το πρωί έγινε γνωστό ότι οι Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Σιώπης και Μάνταλος είναι τιμωρημένοι λόγω καρτών και έτσι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο αγώνα, μόνο που και οι τέσσερις διεθνείς μπορούσαν να αγωνιστούν κανονικά.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι τους συμπλήρωσαν δύο κάρτες και στην Ομοσπονδία θεώρησαν ότι είναι τιμωρημένοι. Όμως, αυτοί είναι οι κανονισμοί που ισχύουν στις διοργανώσεις της FIFA, πχ. στα προκριματικά του Μουντιάλ. Και όπως αναφέρεται ρητά στο άρθρο 54, παράγραφος 2 των κανονισμών της ΟΥΕΦΑ για το EURO (προκριματικά και τελικά), «στην προκριματική φάση παίκτες και μέλη των ομάδων τιμωρούνται από το επόμενο ματς, μετά από τρεις κίτρινες»!

Επομένως λανθασμένα δεν αγωνίστηκαν και το χειρότερο είναι πως η ανύπαρκτη ουσιαστικά τιμωρία δεν σβήστηκε, άρα αν πάρουν μια κάρτα στο επόμενο παιχνίδι με την Ιρλανδία, θα χάσουν την εντός έδρας αναμέτρηση με την Ολλανδία.