ΜΑ

ΜAΚΗΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

Απίστευτος τρόμος εντός κι εκτός για το δημοψήφισμα

Του Μάκη Ανδρονόπουλου

merkel 55

Του Μάκη Ανδρονόπουλου

  1. Η ελληνική υπόθεση αποκαλύπτει το φρικτό πρόσωπο του Βερολίνου, το οποίο προωθεί σχέδιο διάσπασης της ευρωζώνης. Μόνο που όταν αυτό θα συμβεί, οι συνοδοιπόροι του (Ολλανδία, βαλτικές κ.ά.) θα αντιληφθούν ότι χωρίς τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία θα είναι απλώς υποτελείς στη ζώνη του μάρκου.
  2. Απίστευτος ο ΤΡΟΜΟΣ εντός και εκτός για το δημοψήφισμα, μια εύλογη δημοκρατική διαδικασία, που θα επεκτείνει την περιορισμένη εντολή που έλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα. Πρόκειται για ευρωπαϊκή κίνηση… που θα οδηγήσει στην οριστική αποκαθήλωση του παλιού καθεστώτος… και ίσως στην αποκατάσταση της ισορροπίας Ελλάδας-ΕΕ.
  3. Όσοι επικρίνουν το δημοψήφισμα και όσοι φοβούνται το ΟΧΙ του λαού στην αυτοκτονία, έχουν προφανώς άλλα προσωπικά  κίνητρα. Είναι κατανοητή η ενοχική στάση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ. Εκπλήσσει πάντα το ΚΚΕ ως δεκανίκι του παλιού συστήματος.
  4. Όπως είπε ο Βέλγος πρωθυπουργός, στην Σύνοδο Κορυφής οι «ηγέτες» (προφανώς εννοούσε τη Μέρκελ) κρύβονται πίσω από τους τεχνοκράτες, δείχνοντας αδυναμία να πάρουν πολιτικές αποφάσεις. Υποκρισία και plan B.
  5. To Eurogroup, όπως οι περισσότεροι πολίτες αγνοούν, είναι ένα ΑΤΥΠΟ όργανο που λειτουργεί χωρίς κανόνες, όπως η Γραμματεία του εξήγησε στον Έλληνα υπουργό, όταν αυτός έθεσε ζήτημα με αφορμή την έκδοση ανακοινωθέντος με το οποίο η ελληνική πλευρά διαφωνούσε.  Με δυο λόγια ένα άτυπο παραμάγαζο της ΕΕ, που ελέγχει ο Σόιμπλε, επιχείρησε να εκτελέσει τη χώρα μας. Άθλια και η απόφαση της μη παράτασης του «προγράμματος» για λίγες μέρες…
  6. Την  Πέμπτη ο Ντάιζελμπλουμ  ξεκαθάρισε πώς πάνω στο τραπέζι υπάρχει μόνο η πρόταση των δανειστών. Το υπογράμμισε ο Τούσκ λέγοντας στον Έλληνα πρωθυπουργού the game is over. Το Σάββατο ο πρώτος ισχυρίστηκε ότι η πρόταση δεν ήταν οριστική. Πρόκειται για παρελκυστική και υποκριτική τακτική.
  7. Ο Ντάιζελμπλουμ είπε ψέματα ότι η ελληνική πλευρά έφυγε από την διαπραγμάτευση. Πρόκειται για ένα αδίστακτο ψεύτη που έστησε ολόκληρη θεατρική παράσταση. Ο Βαρουφάκης ήταν εκεί στο Eurogroup.
  8. Η πρόταση μομφής που ετοίμαζε ο Σαμαράς εντάσσεται στην προσπάθεια 3ήμερης καθυστέρησης της διαδικασίας δημοψηφίσματος και παράλληλα χρονικής επέκτασης της τρομοκρατίας των ΑΤΜ.
  9. Στο δημοψήφισμα δεν κρίνεται ούτε η αξιοπρέπεια, ούτε η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού. Αυτά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Η στωικότητα με την οποία αντιμετώπισε την κρίση και τα μνημόνια ΠΑΣΟΚ/ΝΔ καταδεικνύουν ότι και αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια διαθέτει. Κρίνεται η λογική, η δημοκρατία, η προοπτική της Ευρώπης και της πατρίδας μας.
  10. Η εκπνοή του «προγράμματος» στις 30/6 ίσως να είναι μια λειτουργική και θεσμική ευκαιρία για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων από μηδενική βάση για όλες τις πλευρές, με την συμπερίληψη της οριστικής διευθέτησης του χρέους και των πρόσθετων αντισταθμιστικών αναπτυξιακών πόρων, ώστε να διαμορφωθεί ένα λογικό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα παράλληλα με τις διαθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν με ρήτρα ανάπτυξης.

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…