Newsroom

Newsroom

Απίστευτο: Στη Ρόδο έκαναν λιτανεία για να βρέξει (ΦΩΤΟ)

Η περιφορά του σκηνώματος του μητροπολίτη «ΓΟΧ» Φθιώτιδας δεν είναι το μοναδικό περιστατικό σχετιζόμενα με τα Θεία που προκάλεσε εντύπωση τις τελευταίες ώρες, αφού οι κάτοικοι του χωριού Καλυθιές στη Ρόδο έκαναν δέηση για να βρέξει!

580a09fc1dc524983a8b464e

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr όλα ξεκίνησαν όταν την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Καλυθιών, όπου εκεί, ανάμεσα στα άλλα θέματα που τους απασχόλησαν, τέθηκε και αυτό της ανομβρίας. Παρών ήταν και ο ιερέας της ενορίας ο οποίος μετέφερε την αγωνία των κατοίκων και συζητήθηκε να γίνει λιτανεία.

Έτσι η δημοτική αρχή αποφάσισε να πραγματοποιηθεί λιτανεία στην Εκκλησία του Προφήτη Ηλία στις Καλυθιές, στην οποία συμμετείχαν οι κάτοικοι του χωριού και το τοπικό συμβούλιο. Στην αρχή τελέστηκε Θεία Λειτουργία και, στη συνέχεια, οι κάτοικοι, γονατιστοί, έκαναν έκκληση για να βρέξει ενώ πραγματοποιήθηκε και περιφορά της εικόνας του Προφήτη Ηλία στο χωριό.





Σημειωτέων, όταν σύμφωνα με τον ροδιακό Τύπο στις Καλυθιές υπάρχουν ελιές, αμπέλια και ξινόδεντρα. Συνήθως τον Οκτώβριο έπεφταν οι πρώτες βροχές, κάτι όμως που δεν συνέβη ούτε φέτος, ενώ και το φράγμα της περιοχής έχει ξεραθεί με αποτέλεσμα τα ψάρια να ψοφήσουν.

Διαβάστε σχετικά: Περιέφεραν καθιστό στο θρόνο του, νεκρό μητροπολίτη (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε σχετικά: Μεσαίωνας: Οι νεκροί περιφέρονται στον κόσμο των ζωντανών

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

μητσοτακης μουζακι

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

«Ας του θυμίσουμε ότι η ΝΔ με το VMRO είναι αδελφά κόμματα, καθώς συμμετέχουν και…