Απίστευτο: Δείτε πόσο πουλήθηκε το κόκκινο τηλέφωνο του Χίτλερ

Το κόκκινο τηλέφωνο το οποίο χρησιμοποιούσε ο Χίτλερ για να δίνει τις εντολές του πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι... 500.000 ευρώ.

58920a5b1dc524c0218b45a5

Ο Χίτλερ χρησιμοποίησε το «κόκκινο τηλέφωνο» προκειμένου να δώσει εντολές για το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων. Εχθρών, αλλά και «δικών του», Γερμανών στρατιωτών.

Ήταν το τηλέφωνο μέσω του οποίου διέταξε τη δολοφονία χιλιάδων Εβραίων, Ευρωπαίων και Ελλήνων, το βασανισμό ακόμη περισσοτέρων και ανέλυε τα αρρωστημένα πλάνα του για μία… ενωμένη Ευρώπη, υπό την ηγεσία της Γερμανίας (τι μας φέρνει στο μυαλό αυτό…).

Το πολύτιμο -για την ιστορία- αυτό αντικείμενο, είχε ανακτηθεί από τον στρατιωτικό Ραλφ Ράινερ, το 1945. Ήταν ένας από τους πρώτους Βρετανούς στρατιωτικούς που κάθονταν δίπλα στον Χίτλερ, όταν το Νησί παραδόθηκε στις ναζιστικές δυνάμεις.

Το κόκκινο τηλέφωνο είχε αρχικώς κρατηθεί από τις ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στο Βερολίνο και έριξαν τη ναζιστική λαίλαπα.

Ο Ράινερ πέθανε το 1977, αλλά πρόλαβε και «κληρονόμησε» το τηλέφωνο στον γιο του Ράνουλφ Ράινερ, ο οποίος σήμερα είναι 82 ετών και ζει στο Ντάουλις.




Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…