Newsroom

Newsroom

Απίστευτη τραγωδία στην Αυστραλία με τέσσερα νεκρά παιδιά

Έπεσαν από ύψος δέκα μέτρων όταν ο ισχυρός άνεμος παρέσυρε πλαστικό φουσκωτό «κάστρο»

aust

Τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους και αρκετά άλλα τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα στην Αυστραλία όταν φουσκωτό πλαστικό κάστρο μέσα στο οποίο έπαιζαν παρασύρθηκε από σφοδρή ριπή ανέμου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια γιορτής για το τέλος της σχολικής χρονιάς σε πρωτοβάθμιο σχολείο της Ντέβονπορτ, στο νησί της Τασμανίας (νότια).

Τα παιδιά έπεσαν από ύψος περίπου δέκα μέτρων. Δύο αγόρια και δύο κορίτσια, ηλικίας περίπου 11 ετών, σκοτώθηκαν, ενώ άλλα πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά, με τα τέσσερα να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία της Τασμανίας, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον χαρακτήρισε «σπαρακτικό» το δυστύχημα. «Μικρά παιδιά είχαν πάει να διασκεδάσουν, μαζί με τις οικογένειές τους, και αντί γι’ αυτό είχαμε μια τόσο φρικιαστική τραγωδία αυτή την περίοδο του χρόνου. Σου ραγίζει την καρδιά», δήλωσε.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεπε «ασθενείς ανέμους» και ηλιοφάνεια σήμερα –καθώς πλέον ξεκινά το καλοκαίρι του νότιου ημισφαιρίου– στην περιοχή όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, στη βόρεια ακτή της Τασμανίας.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, είχαν σπεύσει στον τόπο της τραγωδίας γύρω στις 10:00 (τοπική ώρα· περί τη 01:00 ώρα Ελλάδας) στο σχολείο Χίλκρεστ, στο Ντέβονπορτ, την τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας.

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Τασμανίας Πίτερ Γκάτγουιν δήλωσε ότι είναι «αδιανόητο» το ότι συνέβη «αυτή τη σοκαριστική τραγωδία» και υποσχέθηκε ότι θα διενεργηθεί έρευνα.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…