Newsroom

Newsroom

Απίστευτη καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Ρεζερβέ ΜΕΘ μόνο για VIP – Λίστα αναμονής μόνο για τους μη επώνυμους (video)

Για την κυβέρνηση δεν έχουν όλες οι ανθρώπινες ζωές την ίδια αξία - Λίστες αναμονής και διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ μόνο για όσους δεν είναι VIP

5290006

Την ίδια στιγμή που ολοένα και περισσότεροι πολίτες που νοσούν βαριά λόγω κορονοϊού αναγκάζονται σε διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ διότι -υποτίθεται- ότι δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες κλίνες, μια απίστευτη καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι σκοπίμως υπάρχουν κλειστές ΜΕΘ στον Ερυθρό Σταυρό γιατί είναι «ρεζερβέ» για τους VIP ασθενείς.  

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, φαίνεται ότι για την κυβέρνηση δεν έχουν την ίδια αξία όλες οι ανθρώπινες ζωές.

Όπως κατήγγειλε ο Μιχάλης Γιαννάκος: «Με βάση το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας λειτουργούν 647 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού. Με τα στοιχεία που δίνονται οι διασωληνωμένοι είναι 714. Άρα ακόμα και όλοι διασωληνωμένοι να ήταν στις ΜΕΘ, υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς με κορονοϊό που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ επί πολλές μέρες, ενώ πολλοί χάνουν τη ζωή τους. Και ρωτώ εγώ αφού έχουμε 114 εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους γιατί οι 47 κλίνες δε γεμίζουν

Χαρακτηριστικά, ο κ. Γιαννάκος σημείωσε ότι παρότι ένα ανδρόγυνο 58 και 59 ετών αντίστοιχα νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στη Νίκαια από την προηγούμενη μέρα, δεν μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ ενώ υπήρχαν δυο κενές κλίνες ΜΕΘ.

 

Παρέκαμψαν 50χρονο εμβολιασμένο για να μπει σε ΜΕΘ ο αρνητής Μητροπολίτης Αγρινίου

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες η ΠΟΕΔΗΝ είχε καταγγείλει την παράκαμψη 50χρονου εμβολιασμένου που βρισκόταν σε λίστα αναμονής για κλίνη ΜΕΘ, με σκοπό να βάλουν στη θέση του τον αρνητή Μητροπολίτη Κοσμά Αγρινίου, ο οποίος μεταφέρθηκε εκτάκτως από το νοσοκομείο του Αγρινίου στο οποίο αρνούνταν προηγουμένως να εισαχθεί.

Ολόκληρη η σχετική καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ:

Πάνω από 120 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό βρίσκονται εκτός ΜΕΘ σήμερα με στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Υγείας. Δεν νοσηλεύονται σε ΜΑΦ όπως ισχυρίζονται. Οι περισσότεροι εξ αυτών σε βρίσκονται απλούς θαλάμους κλινικών κορονοϊού μαζί με άλλους ασθενείς.

Οι ηλικιωμένοι διασωληνωμένοι ασθενείς δεν μεταφέρονται ποτέ.

Κοιτάξτε όμως τη συνέβη στο Αγρίνιο. Υπάρχει ένας 50χρονος ασθενής με κορονοϊό εμβολιασμένος που είναι επί πέντε ημέρες διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο του νοσοκομείου Αγρινίου και μάλιστα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Δεν βρίσκεται ΜΕΘ. Όχι μόνο για αυτόν τον ασθενή και για δεκάδες άλλους ειδικά ηλικιωμένους.

Έχουμε πει ότι μπορεί να υπάρχουν λίγα διαθέσιμα κρεβάτια, δεν διατίθενται όμως για όλους και με σειρά προτεραιότητας. Φυσικά γιατί δεν φθάνουν.

Ο Μητροπολίτης κοντά στα 80 του έτη, που του ευχόμαστε περαστικά ολόψυχα, ανεμβολίαστος και πολέμιος του εμβολίου και του κορονοϊού, μπήκε στο νοσοκομείο με εισαγωγή την Τετάρτη το μεσημέρι και το ίδιο βράδυ βρήκε ΜΕΘ και μάλιστα από τις πιο οργανωμένες. Που τέτοια τύχη οι άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Παράδειγμα στο ΑΧΕΠΑ, χθες Πέμπτη υπήρχαν 13 διασωληνωμένοι στις κλινικές και σήμερα 6. Κανείς δεν μπήκε σε ΜΕΘ και κανείς δεν έγινε καλά. Τι έγιναν; Αυτή είναι η κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία.

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…