Απίστευτη καταγγελία κατά ΕΛ.ΑΣ από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την εξαφάνιση 10χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη

Αδιαφορία, ολιγωρία και λάθη της Αστυνομίας τα οποία οδήγησαν σε καθυστερημένη ενεργοποίηση του Amber Alert (ελληνικό σύστημα ειδοποίησης για εξαφανίσεις παιδιών), γεγονός που μπορεί να στοιχίσει ακριβά στην περίπτωση της εξαφάνισης της 10χρονης Μαρκέλλας, καταγγέλλει ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος    

μαρκελα

Σε μια  απίστευτη καταγγελία προχώρησε  στον 102 fm της ΕΡΤ3 ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο  “ολέθρια λάθη” στη διαχείριση της εξαφάνισης ενός 10χρονου κοριτσιού από τη Θεσσαλονίκη, από μεριάς αστυνομίας, τονίζοντας ότι καθυστέρησε να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός και το Amber Alert.

Όπως δήλωσε, ο Κώστας Γιαννόπουλος, ενώ ο μηχανισμός ήταν έτοιμος να κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, μετά την δήλωση της εξαφάνισης της 10χρονης από τη μητέρα της, χάθηκε χρόνος μέχρι την έκδοση του Amber Alert, παρότι το Χαμόγελο του Παιδιού και η υπηρεσία αναζητήσεων πίεζε προς αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως συνέστησαν στη μητέρα να φύγει από το ΑΤ μετά την δήλωση εξαφάνισης λέγοντας πως θα είναι κάποια «παιδική τρέλα»!

«Για πρώτη φορά στη ζωή μου θα καταγγείλω άνθρωπο», δήλωσε εμφανώς αγανακτισμένος ο κ. Γιαννόπουλος, ενώ ευχαρίστησε δημόσια την Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, τον Ερυθρό Σταυρό και άλλες εθελοντικές ομάδες που κινητοποιήθηκαν άμεσα χθες το βράδυ όπου και «οργώθηκε» η ευρύτερη περιοχή, ακόμη και το δάσος του Σέιχ Σου, δίχως ωστόσο να βρεθεί η μικρή Μαρκέλλα.

Με καθυστέρηση 3-4 ωρών εκδόθηκε το Amber Alert

Μιλώντας στο ethnos.gr  ο Κ.Γιαννόπουλος είπε ότι «χθες έγιναν αυτά που δεν πρέπει να γίνονται. Δηλαδή η μητέρα πήγε στο ΑΤ Τούμπας. Την προέτρεψαν να κάνει την δήλωση εξαφάνισης και να φύγει, λέγοντάς της ότι το παιδί θα έχει πάει κάπου με κάποιες φίλες και θα επιτρέψει. Και αν δεν μας έπαιρνε τηλέφωνο να την γυρίσουμε πίσω και να της ζητήσουμε να επιμένει να προχωρήσει η διαδικασία αυτή δεν θα προχωρούσε πιο άμεσα. Γιατί όταν έχεις ένα 10χρονο παιδί αμέσως βγάζεις Amber Alert.  Την ίδια στιγμή. Ο κύριος Διοικητής του ΑΤ Τούμπας μας είπε ότι η Αστυνομία θα προχωρήσει τις δικές της διαδικασίες και μεις ως ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ να προχωρήσουμε στις δικές μας ενέργειες».

«Ποια δικιά μας και ποια δικιά σας διαδικασία;», αποκρίθηκε ο κ. Γιαννόπουλος στον Διοικητή και συμπλήρωσε: «Εδώ υπάρχει μια διαδικασία που είναι σε αναμονή.  Μετά από 3-4 ώρες δόθηκε η έγκριση. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Πρώτη φορά καταγγέλλω. Ένας άνθρωπος χάλασε αυτό που προσπαθούμε να φτιάξουμε όλα αυτά τα χρόνια. Την άμεση κινητοποίηση. Δεν προχωρούσαν τη διαδικασία. Αυτή η αδιαφορία μπορεί να σκοτώσει ένα παιδί» είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού».Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο χρειάστηκε να γίνει παρέμβαση στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και στην προϊσταμένη του τμήματος Αναζητήσεων Ανηλίκων προκειμένου να προχωρήσουν οι ενέργειες και να αναλάβουν την υπόθεση ανώτατοι αξιωματικοί.  «Υπάρχουν δυνατότητες για τον άμεσο εντοπισμό των εξαφανισθέντων. Ένας άνθρωπος, όμως, μπορεί να κωλυσιεργήσει και να κάνει τη διαφορά».

Ως προς την εξέλιξη της υπόθεσης, ανέφερε ότι “υπάρχουν πληροφορίες που δεν μπορούν να αξιολογηθούν ακόμη, έχει αναλάβει η Άμεση Δράση να τις διερευνήσει”.

Η μητέρα της μικρής, Δήμητρα Χατζηλεμονιά είπε ότι η κόρη της μετά το τελευταίο κουδούνι του σχολείου έφυγε από το πλαϊνό μέρος του σχολείου και επέστρεφε σπίτι της μαζί με ένα συμμαθητή της, ο οποίος κατευθύνθηκε προς το σπίτι του ενώ η μικρή Μαρκέλλα πλησίασε μία άγνωστη γυναίκα που την φώναξε με το μικρό της όνομα. «Μαρκέλλα έλα να σου δώσω κάτι για την μαμά» φώναξε η άγνωστη κυρία με την μαθήτρια να την πλησιάζει. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα εξαφανίστηκε μαζί με την κυρία και δεν γύρισε ποτέ σπίτι» είπε η μητέρα της μικρής μαθήτριας στο Open.

Η μικρή Μαρκέλλα Βεράμη εξαφανίστηκε στις 11 Ιουνίου από την περιοχή της Τούμπας. Έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,50 και 46 κιλά.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο κολάν, καφέ κοντομάνικη μπλούζα, μαύρα παπούτσια και είχε μαζί της γαλάζια σχολική τσάντα με λουλούδια.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Μαρκέλλας στις 11/6/2020, βραδινές ώρες και προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS.

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

ΕΡΤ

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

«Ο Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας», είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος μιλώντας…

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

Καταγραφή 24

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

«Η τακτική της δολοφονίας χαρακτήρων από τα φερέφωνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν θα περάσει», αναφέρει…

Τσαφούλιας: «Κορυφαίος ο Λάνθιμος – Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν, ίσως υπάρχουν όμως κάποιοι που με αντιπαθούν» (Video)

image 5

Τσαφούλιας: «Κορυφαίος ο Λάνθιμος – Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν, ίσως υπάρχουν όμως κάποιοι που με αντιπαθούν» (Video)

«Ο Λάνθιμος είναι κορυφαίος. Εγώ έχω μάθει να επικοινωνώ με τα έργα. Δεν πάμε να…

Μελέτη: Τα βρήκε σκούρα με τις ερωτήσεις του Σρόιτερ για Τέμπη και υποκλοπές – «Κάποιοι θέλουν να γίνουν αρεστοί» (video)

Μελέτη

Μελέτη: Τα βρήκε σκούρα με τις ερωτήσεις του Σρόιτερ για Τέμπη και υποκλοπές – «Κάποιοι θέλουν να γίνουν αρεστοί» (video)

«Εγώ νιώθω ότι μερικές φορές η υπόθεση των Τεμπών εργαλειοποιείται πολύ και για λόγους προσωπικού…

Μαρίνα Σάττι: Ο απίστευτος λόγος που δέχθηκε επίθεση απ’ το Εκκλησία Online – «Ντροπή σου θα διαμαρτυρηθούμε στην ΕΡΤ» (video)

435694378 1068663774198291 7539433391504642710 n

Μαρίνα Σάττι: Ο απίστευτος λόγος που δέχθηκε επίθεση απ’ το Εκκλησία Online – «Ντροπή σου θα διαμαρτυρηθούμε στην ΕΡΤ» (video)

Δεν γλίτωσε απ' τα χέρια του Εκκλησία Online η Μαρίνα Σάττι