Απίστευτη γκάφα της ΕΛ.ΑΣ: Δύο μέρες στη φυλακή για «κοκαΐνη» που ήταν όντως στόκος

Μέχρι το Associated Press έφτασαν τα... καμώματα της ΕΛ.ΑΣ

NewsRoom 09/07/2021 | 14:54

Διεθνής διασυρμός για την Ελληνική Αστυνομία ύστερα από την αδιανόητη γκάφα αστυνομικών της ομάδας Ζ, που προχώρησαν στη σύλληψη δύο αντρών θεωρώντας πως ο στόκος που βρήκαν στο αυτοκίνητο των δύο εργατών στη Θεσσαλονίκη ήταν κοκαΐνη.

Αφού οι δύο άντρες πέρασαν δυο μέρες στο κρατητήριο, τελικά η γκάφα αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκαν οι αρχικοί ισχυρισμοί των δύο αντρών και η «φερόμενη» ως κοκαΐνη ήταν τελικά... στόκος.

Μάταια οι δυο άνδρες προσπαθούσαν να εξηγήσουν κατά τον έλεγχο στους αστυνομικούς πως η λευκή σκόνη στο αυτοκίνητο ήταν στόκος, με αποτέλεσμα να περνάνε δύο εικοσιτετράωρα αναίτια στο κρατητήριο.

Η είδηση φαίνεται πως έγινε γνωστή μέσω του Associated Press, που έγραψε την Πέμπτη 8/7 για τη γκάφα στη Θεσσαλονίκη, με την κοκαΐνη να αποδεικνύεται έπειτα από εργαστηριακό έλεγχο ότι δεν ήταν κοκαΐνη αλλά... στόκος. 

Τις προηγούμενες ημέρες, ελληνικά ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν πιστά τη γραμμή της ΕΛ.ΑΣ, χωρίς να έχει ακόμη διεξαχθεί ο εργαστηριακός έλεγχος, και έκαναν λόγο για «λαβράκι» της ΕΛ.ΑΣ επειδή κατάφερε να εντοπίσει κοκαΐνη που την έκρυβαν ως «στόκο για μερεμέτια».

Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ, τόσο σίγουρη για τα πειστήρια της έρευνας, εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση:

Μετά τον εργαστηριακό έλεγχο, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να απελευθερωθούν έπειτα από δύο μέρες αναίτιας κράτησης οι δύο άνδρες με την Ελληνική Αστυνομία να καταγράφει άλλη μια επιτυχία.

Οι δυο άνδρες, ηλικίας 38 και 44 ετών από την Αλβανία, αφέθηκαν ελεύθεροι από τον εισαγγελέα και οι κατηγορίες τους για διακίνηση ναρκωτικών αποσύρθηκαν αφού η αστυνομία παραδέχτηκε ότι η ουσία που κατάσχεσε από το αυτοκίνητό τους, δεν ήταν κοκαΐνη αλλά στόκος για ξύλο.

Στους συλληφθέντες μετά την απελευθέρωσή τους επεστράφησαν τα κινητά, το αυτοκίνητο και το ποσό των 2.900 ευρώ που είχαν κατασχεθεί ως έσοδα από το εμπόριο ναρκωτικών.