Newsroom

Newsroom

Απίστευτη φωτογραφία: Προστατευτική μάσκα πιάστηκε σε ουρά ιππόκαμπου

Ο Έλληνας φωτογράφος που αιχμαλώτισε με το φακό του αυτή τη στιγμή είναι υποψήφιος για το πρώτο βραβείο στο Ocean Photography Awards 2021.

μασκα1

Υποψήφια για το πρώτο βραβείο στο Ocean Photography Awards 2021 είναι η φωτογραφία του Νικόλα Σαμαρά, η οποία απεικονίζει έναν ιππόκαμπο που στην ουρά του έχει πιαστεί μια μάσκα κατά της Covid 19.  

Η εν λόγω φωτογραφία επιλέχθηκε ανάμεσα σε άλλες 3.500 και είναι υποψήφια στην κατηγορία Conservation Photographer of the year.

Τα βραβεία χωρίζονται σε έξι διαφορετικές κατηγορίες, η κάθε μία από τις οποίες θα έχει τον δικό της νικητή, καθώς κι έναν ακόμη νικητή με την καλύτερη φωτογραφία του event.

Ο Θεσσαλονικιός φωτογράφος, Νικόλας Σαμαράς, εργάζεται κυρίως στο εξωτερικό και έχει στο βιογραφικό του περισσότερες από 80 διακρίσεις σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ. Έχει φωτογραφίσει μέρη όπως η Ινδονησία, οι Μαλδίβες, οι Μπαχάμες και η Ερυθρά Θάλασσα, αλλά όπως ο ίδιος αναφέρει, η Χαλκιδική, όπου τραβήχτηκε η εν λόγω φωτογραφία, πάντα τον συναρπάζει.

«Έπρεπε να βρω την ψυχραιμία και να έχω τη λήψη ώστε να την αναδείξω. Από την έναρξη της πανδημίας έχω δει στη θάλασσα δεκάδες μάσκες πεταμένες και πλαστικά γάντια να επιπλέουν, αναφέρει χαρακτηριστικά o φωτογράφος στο GRTimes. 

«Πηγαίνω αρκετά συχνά στην αποικία στην Στρατώνι και αυτές τις ημέρες βρίσκεται στα σκαριά και ένα βιβλίο που γράφω γι’ αυτήν. Την παρακολουθώ εδώ και χρόνια και θέλω να μεταδώσω όλα αυτά που έχω δει. Ο Ελληνικός βυθός έχει κάτι το…διαφορετικό. Μπορεί να μην διαθέτει την πανδαισία των χρωμάτων που έχουν τα τροπικά μέρη, αλλά έχει μια άγρια ομορφιά που συναρπάζει. Δεν υπάρχει περίπτωση να βουτήξεις κάπου και να μη βρεις υλικό ή θέμα να φωτογραφίσεις. Είτε αυτό αφορά τη μικροζωή, είτε τα κοράλλια», προσθέτει.

 

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…