Newsroom

Newsroom

Απίστευτες εικόνες από φυλακή στις Φιλιππίνες – Κοιμούνται ο ένας πάνω στον άλλο (ΦΩΤΟ)

Στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, μην έχοντας χώρο καλά καλά ούτε να αναπνεύσουν κανονικά είναι χιλιάδες κρατούμενοι σε φυλακή στις Φιλιππίνες. Οι φωτογραφίες αυτές κάνουν το γύρο του διαδικτύου και για ακόμη μια φορά τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται πάνω στον νέο Φιλιππινέζο πρόεδρο, Ροντρίγο Ντουτέρτε.

5853c1171dc5242e448b4567

Όπως φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες η φυλακή Quezon City αν και έχει κατασκευαστεί για να χωράει 800 άτομα, οι κρατούμενοι που βρίσκονται σε αυτήν αγγίζουν τους 3000.

Στα κελιά που χτίστηκαν για να χωράνε μόνο 30 άτομα, κοιμούνται σήμερα 130 κρατούμενοι.

Τα στοιχεία αυτά έφερε στο φως της δημοσιότητας έρευνα που διεξήγαγε το Sky News. Οι φυλακισμένοι δείχνουν σκυθρωποί, ενώ με δυσκολία μπορούν ακόμη και να τεντωθούν σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα που θυμίζει περισσότερο ορνιθοτροφείο.

Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρατουμένων συνδέεται με την εκστρατεία κατά των ναρκωτικών του Προέδρου των Φιλιππίνων. Ο Ροντρίγο Ντουτέρτε έχει δεσμευτεί να πατάξει τον αιματηρό πόλεμο των ναρκωτικών λαμβάνοντας δραστικά μέτρα που έχουν οδηγήσει μέχρι σήμερα στην σύλληψη 40.000 ατόμων. Αυτό όπως είναι φυσικό έχει σημαντικό αντίκτυπό στις φυλακές, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα συνωστισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι ο αγώνας του Ντουτέρτε κατά των ναρκωτικών, έχει δεχθεί έντονη κριτική για το κατά πόσο είναι νόμιμα τα μέσα που χρησιμοποιεί, αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν χάσει την ζωή του 5.000 άτομα. Ο

ρισμένοι από αυτούς ήταν διακινητές και χρήστες ναρκωτικών που αντιστάθηκαν στην σύλληψη ενώ άλλοι σκοτώθηκαν από μασκοφόρους μοτοσικλετιστές και εθελοντές φρουρούς. Οι γερουσιαστές ωστόσο διατύπωσαν τις επιφυλάξεις του σχετικά με το πόσο σύννομες είναι οι μέθοδοι του Ντουτέρτε με τον ίδιο ωστόσο να αρνείται κατηγορηματικά ότι η Αστυνομία προέβη σε εξωδικαστικές εκτελέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο φιλιππινέζος Πρόεδρος πριν λίγες ημέρες δήλωσε ότι έχει ο ίδιος σκοτώσει φερόμενους εγκληματίες όταν ήταν δήμαρχος του Νταβάο, μιας πόλης στο νότιο τμήμα της χώρας, για να «δώσει» το παράδειγμα στην αστυνομία.

Ο Ντουτέρτε έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια ομιλίας του αργά τη Δευτέρα ενώπιον επιχειρηματιών στους οποίους παρουσίασε την εκστρατεία του κατά των ναρκωτικών, στο πλαίσιο της οποίας έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι από τις 30 Ιουνίου, οπότε ανέλαβε την προεδρία.

«Στο Νταβάο το έκανα ο ίδιος, απλώς για να δείξω στα παιδιά (την αστυνομία) ότι αν μπορώ να το κάνω εγώ, τότε γιατί να μην το κάνουν κι εκείνοι», είπε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, αναφερόμενος στην πόλη της οποίας ήταν κυβερνήτης επί 20 χρόνια.







Ελεφάντη για Βαρτζόπουλο: Οι δηλώσεις του ξεπλένουν τις γυναικοκτονίες και δικαιολογεί τις γυναικοκτονίες

ελεφάντη

Ελεφάντη για Βαρτζόπουλο: Οι δηλώσεις του ξεπλένουν τις γυναικοκτονίες και δικαιολογεί τις γυναικοκτονίες

Σάλο προκαλέσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, που υποστήριξε ότι «η γυναικοκτονία έχει…

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθερος ο 19χρονος (video)

πατρα σχολειο

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθερος ο 19χρονος (video)

Φοβισμένοι οι ανήλικοι – Δίνουν πληροφορίες με το σταγονόμετρο

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

σοφια

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

Θεωρείται τοπιο διάσημο κατασκεύασμα της τεχνητής νοημοσύνης αλλά...μάλλον είπε κάτι που κυοφορείται χρόνια στην Κρήτη

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…