Απέτυχε το πραξικόπημα στην Τουρκία – Τουλάχιστον 194 νεκροί, 1200 τραυματίες (βίντεο)

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέκτησε τον έλεγχο, λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση ομάδας του τουρκικού στρατού ότι κατέλαβε την εξουσία στη χώρα και ότι «επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος» σε όλη την επικράτεια. «Το πραξικόπημα απετράπη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας ΜΙΤ Νουχ Γιλμάζ.

5789bd0d1dc52442698b48e4

Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην Τουρκία λίγες από τη στιγμή που ο τουρκικός στρατός με άρματα μάχης βγήκε στους δρόμους της γειτονικής χώρας και επιχείρησε να αναλάβει στην εξουσία. Η μεγάλη ανατροπή στα σχέδια των πραξικοπηματιών σημειώθηκε τη στιγμή που πολίτες, ακολουθώντας την προτροπή του Τούρκου προέδρου, βγήκαν στους δρόμους και αντιστάθηκαν. Συνολικά συνελήφθησαν μέχρι στιγμής 1563 πραξικοπηματίες, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 194

νεκρούς.

Ο «σουλτάνος» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν παρέδωσε την εξουσία και επέστρεψε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ που κατακλύστηκε από κόσμο, την ώρα που το πρακτορείο Reuters μετέδιδε ότι στην Άγκυρα ακούγονταν εκρήξεις από το κοινοβούλιο και εκδηλώνονταν δραματικές εξελίξεις.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Πληροφορίες για 1.200 τραυματίες κατά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία μεταδίδει το CNN.

«Ξανά υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων» το αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων

Διασώθηκε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που κρατούνταν όμηρος κατά την απόπειρα πραξικοπήματος, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Τούρκο αξιωματούχο  

Υπό τον έλεγχό τους πήραν οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση το αρχηγείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, όμως μικρές ομάδες πραξικοπηματιών εξακολουθούν να αντιστέκονται και ελέγχουν κάποια στρατιωτικά ελικόπτερα, σύμφωνα πάντα με υψηλόβαθμό Τούρκο αξιωματούχο.

Ανέφερε ακόμη ότι οι επιθέσεις στο Προεδρικό Μέγαρο και στη Βουλή έχουν σε μεγάλο βαθμό σταματήσει. 

«Συλλήψεις 1563 ατόμων» για την απόπειρα πραξικοπήματος

Συνολικά 1563  στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος από μια ομάδα στασιαστών στρατιωτών στην Τουρκία, η οποία φαίνεται πως έχει κατασταλεί σήμερα το πρωί, αλλά κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 60 ανθρώπους, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους κατ’ εντολην του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά.

Reuters: Υποστηρικτές του Ερντογάν επιτέθηκαν σε πραξικοπηματίες που παραδόθηκαν

Υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκαν σε ομάδα στρατιωτών που είχαν παραδοθεί σε γέφυρα της Κωνσταντινούπολης, αφού είχαν συμμετάσχει στην απόπειρα πραξικοπήματος, πριν η αστυνομία επέμβει για να τους διασώσει, δήλωσε στο Reuters αυτόπτης μάρτυρας.

Ο Ερντογάν κάλεσε επανειλημμένα τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους για να βοηθήσουν να κατασταλεί η απόπειρα πραξικοπήματος, για την οποία υποστήριξε πως πραγματοποιηήθηκε από μια φράξια των ενόπλων δυνάμεων πιστή στον αντίπαλό του, τον ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ.

Οι πραξικοπηματίες στις ένοπλες δυνάμεις δηλώνουν πως εξακολουθούν να μάχονται

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη σήμερα από τη διεύθυνση του γραφείου Τύπου του επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αναφέρεται πως οι αξιωματικοί που βρίσκονται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος εξακολουθούν να μάχονται αποφασιστικά εναντίον όλων αυτών που προσπαθούν να τους αντιταχθούν.

Οι αξιωματικοί αυτοί, που αυτοαποκαλούνται Κίνημα για την Ειρήνη στην Πατρίδα, καλούν επίσης τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους για την ασφάλειά τους.

Διορισμό προσωρινού αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός

Τον διορισμό ενός προσωρινού αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων για να αντικαταστήσει τον στρατηγό Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος φέρεται ότι ειναι κρατούμενος των στρατιωτικών που πραγματοποίησαν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο στρατηγός Ουμίτ Ντουντάρ, διοικητής της Πρώτης Στρατιάς που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη, διορίσθηκε σ’ αυτό το ανώτατο στρατιωτικό αξίωμα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν γνωρίζει τίποτε για την τύχη του στρατηγού Ακάρ.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει πως ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων έχει συλληφθεί όμηρος.

Cnn Turk: Συλλήψεις για την απόπειρα πραξικοπήματος – Τουλάχιστον 60 νεκροί

Τη σύλληψη εκατοντάδων ατόμων μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, όπως μετέδωσε το Cnn Turk.

Λίγο νωρίτερα, το κανάλι μετέδωσε ότι περίπου 50 στρατιώτες που συμμετείχαν σε αυτό παραδόθηκαν στη Γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη.

Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος έκανε παράλληλα γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας σκοτώθηκαν συνολικά 60 άνθρωποι.

Πραξικοπηματίες στρατιώτες παραδόθηκαν στη γέφυρα του Βοσπόρου

Σχεδόν 60 στρατιωτικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε χθες βράδυ στην Τουρκία, παραδόθηκαν σε οπλισμένους αστυνομικούς σε μια από τις γέφυρες στα Στενά του Βοσπόρου σήμερα, εγκαταλείποντας τα άρματα μάχης τους με τα χέρια ψηλά, όπως καταγράφηκε σε πλάνα που μετέδωσε απευθείας το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk πριν από λίγο.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μετέδωσε νωρίτερα ότι είδε δεκάδες στρατιωτικούς να παραδίδονται στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Εξάλλου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο προφανώς βρισκόταν στα χέρια των στασιαστών καθώς πυροβολούσε εναντίον των γραφείων της κρατικής εταιρείας δορυφορικών επικοινωνιών Turksat στην Άγκυρα, όπως επίσης μετέδωσε το CNN Türk.

Παράλληλα, αεροσκάφη F-16 βομβάρδισαν άρματα μάχης των επίδοξων πραξικοπηματιών γύρω από το προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα Άγκυρα, ανέφερε πηγή προσκείμενη στην τουρκική προεδρία.

Νωρίτερα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι αεροσκάφος έριξε βόμβα κοντά στο προεδρικό μέγαρο και ότι αμέσως μετά άρχισε να υψώνεται μια στήλη καπνού στη συνοικία Μπέστεπε.


Ερντογάν: Θα πληρώσουν ακριβά το τίμημα της προδοσίας τους

Δηλώσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιστρέφοντας από τη Μαρμαρίδα όπου βρισκόταν. Ανακοίνωσε πως αμέσως μετά την αναχώρησή του από τη Μαρμαρίδα, οι πραξικοπηματίες βομβάρδισαν την περιοχή που βρισκόταν.

Ο Ερντογάν έκανε λόγο για «μία μειοψηφία που δυστυχώς έβαλε εναντίον της ενότητας της χώρας» και τόνισε πως «πρόκειται για κίνηση προδοσίας και αυτοί που πρόδωσαν την πατρίδα θα τιμωρηθούν πληρώνοντάς το πολύ ακριβά».

Ο Ερντογάν είπε πως η απόπειρα πραξικοπήματος «θα σταθεί αφορμή για να καθαρίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «αυτή τη στιγμή πάνω από το αεροδρόμιο πετούν F-16. Για ποιο λόγο αγοράσαμε αυτά τα αεροσκάφη; Για να υπερασπιστούμε τη χώρα εναντίον των εχθρών. Αυτοί όμως πετούν τώρα με τα αεροσκάφη αυτά και εμποδίζουν τους ταξιδιώτες να προσγειωθούν, και απειλούν τον Πρόεδρο της χώρας».

Ο Ερντογάν είπε πως οι πραξικοπηματίες έχουν συλλάβει τον γενικό γραμματέα της προεδρίας της δημοκρατίας. Τόνισε πως έχει αρχίσει η διαδικασία σύλληψης αξιωματικών.

«Υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση και εκλεγμένος Πρόεδρος. Είμαστε επί του καθήκοντος» είπε ο Ερντογάν, για να συμπληρώσει: «Το τέλος θα είναι αίσιο».


Δεκάδες οι νεκροί στην Άγκυρα – Εκρήξεις στο Κοινοβούλιο

Κατά τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και στρατιωτικών στην Άγκυρα, η εισαγγελία έκανε λόγο για τουλάχιστον 42 νεκρούς κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος στην Άγκυρα και τουλάχιστον 60 συνολικά.

Όλα τα μέλη της τουρκικής εθνοσυνέλευσης είναι ασφαλή και μόνο αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν το κτίριο βομβαρδίστηκε, είπε ο Καχραμάν, σύμφωνα με το Associated Press..

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε στο μεταξύ έναν κατάλογο με τα ονόματα 37 αξιωματικών διαφόρων βαθμών, οι οποίοι σύμφωνα με το πρακτορείο προέβησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, με επικεφαλής το νομικό σύμβουλο του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, συνταγματάρχη Μουχαρέμ Κιοσέ ο οποίος είχε αποπεμφθεί πριν από λίγο καιρό.

Εκρήξεις στο Κοινοβούλιο της Τουρκίας-Δεκάδες τραυματίες

Τρεις συνολικά ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κτίριο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Η πρώτη έκρηξη έπληξε το κτίριο της εθνοσυνέλευσης στην Άγκυρα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν και όλοι τους είναι αστυνομικοί όπως μεταδίδει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Διατυπώνεται φόβος ίσως και για απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Ανταποκριτές του Ρόιτερς μετέδωσαν ότι άκουσαν την έκρηξη να αντηχεί στην πόλη.

Δύο ακόμη ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο κτίριο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Ένα μέλος της τουρκικής Βουλής που μίλησε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ανέφερε ότι κοινοβουλευτικοί βρίσκονται σε καταφύγια εντός του κτιρίου.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι επιβλήθηκε απαγόρευση εναέριας κυκλοφορίας πάνω από την Άγκυρα. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News μετέδωσε παράλληλα ότι ελικόπτερο άνοιξε πυρ εναντίον του κτιρίου της τουρκικής Βουλής. Στο μεταξύ, ανταποκριτές του Ρόιτερς κάνουν λόγο περί μιας ισχυρής έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη.

Στο μεταξύ, δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή της πλατείας Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο ανταποκριτές του επί τόπου. Το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μεταδίδει ότι αεροσκάφη έπληξαν την πλατεία Ταξίμ, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Zantac FAQs img

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η συμφωνία προβλέπει την καταβολή 25.000 δολαρίων σε κάθε χρήστη.

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

0359vissikareb0710

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

Τον ξαναγνώρισε ο κόσμος που δεν τον ήξερε, πρόσθεσε η τραγουδίστρια.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δεν θα γίνει η συναυλία του στο Columbia – Η συγκλονιστική ανάρτηση για όσα ζει αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δεν θα γίνει η συναυλία του στο Columbia – Η συγκλονιστική ανάρτηση για όσα ζει αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ

«Είδα την είσοδο της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο Columbia» - Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ανακοίνωσε πως η…