Newsroom

Newsroom

Απέτυχε το μπιφτέκι του σωλήνα

Οι δύο ειδικοί που έκαναν χθες στο Λονδίνο την πρώτη γευστική δοκιμή του μπιφτεκιού από κρέας που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο…

Οι δύο ειδικοί που έκαναν χθες στο Λονδίνο την πρώτη γευστική δοκιμή του μπιφτεκιού από κρέας που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο απογοητεύτηκαν. Και ενώ αυτό που τους ανησυχούσε πριν από τη δοκιμή ήταν η υφή του, διότι ο κιμάς ωμός ήταν γλοιώδης σαν καλαμάρι ψιλοκομμένο, η γεύση του δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Παρά τα ενισχυτικά υλικά που είχαν βάλει στο μείγμα του κιμά.

Στο κλασικό μπιφτέκι που γίνεται μπέργκερ χρησιμοποιούν 100% κιμά βοδινού, αυγό, αλάτι, πιπέρι και φρυγανιά. Το μείγμα για το εργαστηριακό μπιφτέκι έγινε με τον κιμά εργαστηρίου, αλάτι, αυγό σε σκόνη, ζωμό παντζαριού και σαφράν.

Ο ζωμός παντζαριού προστέθηκε ως ύστατη λύση για να πάρει το κρέας κόκκινο χρώμα καθώς το αρχικό του ως ωμό ήταν γκρι. Κάτι που όχι απλώς δεν θα άνοιγε την όρεξη κάποιου, αλλά θα τον τρόμαζε ακόμη περισσότερο για να το δοκιμάσει.

Το μπιφτέκι ψήθηκε σε αντικολλητικό τηγάνι δίχως λάδι. Όχι σε σχάρα. Διότι ουδείς μπορούσε να προβλέψει εάν θα κρατούσε το σχήμα του ή θα διαλυόταν και θα έπεφτε μέσα στην ψησταριά. «Περίμενα την υφή του πιο μαλακή. Η γεύση του είναι αρκετά έντονη και είναι πολύ κοντά σε αυτή του κρέατος. Όμως, θα το ήθελα σίγουρα πιο ζουμερό», σχολίασε μετά την πρώτη δοκιμή αυστριακή διατροφολόγος – ψυχολόγος Χάνι Ρούτζλερ.

«Η γεύση του μου θυμίζει κρέας, αν και το αισθάνθηκα περισσότερο σαν φιλέτο. Μου λείπει το λίπος που θα πρέπει να έχει για να λέγεται μπιφτέκι. Πάντως, γενικά όταν το τρως, έχεις την αίσθηση ενός χάμπουργκερ, αν και με λίγο διαφορετική γεύση», είπε ο Τζος Σόνβαϊντ, δημοσιογράφος από το Σικάγο που δοκίμασε δεύτερος.

Ο καθηγητής Βιολογίας Μαρκ Ποστ από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ στην Ολλανδία που παρασκεύασε το τεχνητό κρέας ανέφερε ότι εάν δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, οι προσπάθειες για «την τελειοποίησή του θα συνεχιστούν». Εκτίμησε ότι το εργαστηριακό κρέας που έχει δημιουργηθεί από την καλλιέργεια δεκάδων δισεκατομμυρίων κυττάρων στο εργαστήριο θα χρειαστεί αρκετά χρόνια για να ανέβει στα ράφια των σουπερμάρκετ. «Ισως και 20 χρόνια», ξεκαθάρισε. «Προς το παρόν αποδείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε», τόνισε.

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ. Το όλο εγχείρημα, όπως αποκαλύφθηκε, έχει χρηματοδοτήσει ο συνιδρυτής της Google Σεργκέι Μπριν. Οι ερευνητές πήραν βλαστικά κύτταρα από αγελάδα, τα καλλιέργησαν στο εργαστήριο και τα πολλαπλασίασαν. Αρχικά το προϊόν τους ήταν μυϊκές λωρίδες μήκους μόλις ενός εκατοστού και πάχους λίγων χιλιοστών. Στη συνέχεια, τις ένωσαν και δημιουργήθηκε το τεχνητό κρέας που έμοιαζε με μπιφτέκι.

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους