Newsroom

Newsroom

Απέρριψε το δικαστήριο την αίτηση πτώχευσης "Εκδόσεις Έθνος" συμφερόντων Μπόμπολα

Στην απόρριψη της αίτησης πτώχευσης της «Εκδόσεις Έθνος ΑΕ» με βασικό μέτοχο την εταιρεία, ιδιοκτησίας Μπόμπολα, «Πήγασος», που εξέδιδε τις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής» προχώρησε το Πολυμελές Πρωτοδικείο.

5a69dd5a1dc524cb798b4589

Πιο συγκεκριμένα, με την απόφασή του (αριθμός 102/2018), το δικαστήριο απέρριψε τη διαδικασία πτώχευσης για τυπικούς λόγους, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία δεν εμφανίζει καν πτωχευτική περιουσία, δηλαδή χρήματα που απαιτούνται για να κινηθεί η διαδικασία πτώχευσης.

Έτσι, φαίνεται να μην εξετάστηκαν οι καταγγελίες εργαζομένων, οι οποίοι διά των συνηγόρων τους κάνουν λόγο για «δόλια» πτώχευση.

Οι εργαζόμενοι αλλά και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων αντιτάσσονται στην αίτηση πτώχευσης και υποστηρίζουν πως υπήρξαν στην εταιρεία επιλεκτικές πληρωμές οφειλομένων και αποζημιώσεων.

Μετά την απορριπτική απόφαση εκτιμάται ότι αν και δεν αναμένεται η εταιρεία να λειτουργήσει εκ νέου, παραμένει ανοικτή και επομένως «τρέχουν» οι υποχρεώσεις της προς εργαζόμενους και άλλους πιστωτές.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…