Απέρριψε το ΣτΕ αίτηση της Χρυσής Αυγής να ανασταλεί το "πάγωμα" της χρηματοδότησής της

Απορρίφθηκε ως απαράδεκτη από το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η αίτηση του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή που ζητούσε να…

hrysi aygi 16

Απορρίφθηκε ως απαράδεκτη από το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η αίτηση του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή που ζητούσε να ανασταλεί η υπουργική απόφαση με την οποία πραγματοποιήθηκε η αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης και της οικονομικής ενίσχυσής του.

Η Ολομέλεια υπογραμμίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση εκδόθηκε σε εκτέλεση απόφασης της Βουλής για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής και δεν προβλέπει τίποτε άλλο παραπάνω, απλά «εκτελεί» αυτολεξεί την απόφαση της Βουλής. 

Κατόπιν αυτών η Ολομέλεια αποφάνθηκε ότι η αίτηση της Χρυσής Αυγής είναι απαράδεκτη, καθώς ουσιαστικά στρέφεται κατά της αποφάσεως της Βουλής, την οποία το ΣτΕ δεν μπορεί να ελέγξει.

Ακόμα, αναφέρουν οι δικαστές ότι εάν ήθελε να θεωρηθεί ότι η Χρυσή Αυγή στρέφεται κατά της αποφάσεως της Βουλής, τότε η αίτηση είναι «προδήλως αβάσιμη», γιατί οι αποφάσεις της Βουλής δεν προσβάλλονται ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

Η συζήτηση της κύριας προσφυγής (αίτηση ακύρωσης) της Χρυσής Αυγής έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Κατάθεση αναφοράς στον Άρειο Πάγο για το πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας τον Μάη του 2011 

Αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη συμμετοχή στελεχών της Χρυσής Αυγής στο ρατσιστικό πογκρόμ που σημειώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας την περίοδο 10 – 14 Μαΐου 2011 κατέθεσε η πρωτοβουλία για την πολιτική αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος «JailGoldenDawn».

Με το πολυσέλιδο υπόμνημα ζητούν από τη Δικαιοσύνη να διερευνηθούν, να εξιχνιαστούν και να δικαστούν τα καταγγελλόμενα εγκλήματα και οι δράστες του, ενώ ζητούν να συσχετισθεί αυτό το εγκληματικό πογκρόμ με την ποινική δίωξη της Χρυσής Αυγής.

«Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που προσκομίζουμε, σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες, αποτελούν σοβαρές ενδείξεις για βαρύτατα ποινικά αδικήματα: τελεσμένη ανθρωποκτονία του Αλίμ Αμπντούλ Μάναν, απόπειρες ανθρωποκτονίας, βαριές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, κλπ» αναφέρει η αναφορά και συμπληρώνει πως «στα πρόσωπα των δραστών που φαίνονται ξεκάθαρα στα βίντεο, οι διωκτικές και δικαστικές αρχές μπορούν να εντοπίσουν και να συλλάβουν μέλη της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών ομάδων, που τέλεσαν τις ως άνω εγκληματικές πράξεις».

Τέλος, συμπληρώνει πως είναι «απαραίτητη η διερεύνηση του ρόλου των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης στην οργάνωση και υλοποίηση του πογκρόμ, ιδίως των Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρου».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…