Απεργούν στις 24 Οκτωβρίου οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων

Σε απεργία θα προχωρήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων (Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης), πραγματοποιώντας παράλληλα συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 9 το πρωί.

5808d4691dc5241d1c8b49c9

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, απεργούν για να υπερασπιστούν τους 14 συναδέλφους τους, που δικάζονται για τη μεγάλη απεργία των διοικητικών το 2013, σε μια προσπάθεια να αποκρούσουν, όπως αναφέρουν, «κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα» τους.

Έτσι, καταγγέλλουν τη δίωξη της τρίμηνης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων, που αφορούσε την επιστροφή υπαλλήλων από τη διαθεσιμότητα.

«Είμαστε περήφανοι για την ένταση, τη διάρκεια, την αποφασιστικότητα, τη συσπείρωση και τα αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά της απεργίας των διοικητικών των ΑΕΙ, τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις ΓΣ, τα πρωτόγνωρα επίπεδα αυτο-οργάνωσης, τη μαζική, συλλογική αντίσταση στις απολύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση των υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών και προσθέτει: «Συμμετείχαμε στον αγώνα των Διοικητικών Υπαλλήλων των ΑΕΙ πέρα από εκβιασμούς, οικονομικό κόστος, απαγορεύσεις. Ενάντια στη λιτότητα, την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών-υπηρεσιών, τη γενικευμένη εξαθλίωση, την απαξίωση της ζωής μας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε έναν αγώνα νικηφόρο, ενάντια στις μνημονιακές επιταγές».

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…