Newsroom

Newsroom

Απεργούν οι εργάτες της Electrolux στην Ιταλία

Electrolux

Οι εργάτες των τεσσάρων μονάδων παραγωγής της σουηδικής βιομηχανίας Electrolux στην Ιταλία, δεν παρουσιάσθηκαν την Τρίτη στον χώρο εργασίας τους, αρχίζοντας μια σειρά “εκ περιτροπής απεργιακών κινητοποιήσεων”, ως μέτρο αντίδρασης στην πρόταση της εργοδοσίας για κατακόρυφη μείωση των μισθών τους.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι μειώσεις αυτές αγγίζουν τουλάχιστον το 40%, παρ’ όλο που η εταιρεία υποστήριξε σήμερα ότι οι μειώσεις μισθών θα είναι χαμηλότερες από 10%.

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων έκαναν γνωστό ότι επιδιώκουν “να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα για να του εκθέσουν την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκονται”. Παράλληλα τονίζουν ότι “η υπόθεση της Electrolux δεν αποτελεί εξαίρεση, αντιθέτως αντανακλά την γενικότερη κρίση του τομέα της εργασίας σε όλη την χώρα”.

Το συνδικάτο Uil τονίζει ότι η κίνηση μπορεί να αποτελέσει το Κύκνειο άσμα ολόκληρου του τομέα ηλεκτρικών συσκευών που παράγονται στην Ιταλία.

Ο Ρόκο Παλομπέλα, γραμματέας του συνδικάτου Uilm, δήλωσε ότι “αυτή είναι η στιγμή για αποφασιστικό αγώνα. Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει επιτέλους αισθητή την παρουσία της”.