Newsroom

Newsroom

«Θα αργήσω απόψε» – Απεργιακός ξεσηκωμός για την τραγωδία στα Τέμπη σε όλη τη χώρα (Εικόνες/ Βίντεο)

Οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας χαρακτηρίζονται ήδη μεγαλειώδεις καθώς χιλιάδες κόσμου έχουν βγει στους δρόμους - Το τραγούδι "θα αργήσω απόψε" στη συγκέντρωση της Λάρισας.

5833412

Με αίτημα να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν για σήμερα Πέμπτη (16/03) 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

5833415 1
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 το πρωί. Σειρά από προσυγκεντρώσεις ενώθηκαν στη συνέχεια σε κοινή συγκέντρωση και πορεία, ενώ από την πρώτη ώρα υπήρχαν αναφορές για τουλάχιστον έξι προσαγωγές, ενώ λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι έγινε ρίψη χημικών και κρότου λάμψης στην πλατεία Συντάγματος όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι χιλιάδες διαδηλωτές.

2222 scaled 1
Ένταση στο Σύνταγμα: Έριξαν χημικά και κρότου λάμψης σε ακόμη μία πορεία

Οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας χαρακτηρίζονται ήδη μεγαλειώδεις καθώς χιλιάδες κόσμου έχουν βγει στους δρόμους. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

5833272
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
5833337
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
5833525
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Με τη γενική πανεργατική απεργία, απαιτούμε να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους, καθώς και να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Επίσης, απαιτούμε να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος. Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς και ποιοι σταθμοί του μετρό θα παραμείνουν κλειστοί.

Διαβάστε περισσότερα: Πανελλαδικός ξεσηκωμός για την τραγωδία στα Τέμπη

Χιλιάδες κόσμου στην πορεία του ΠΑΜΕ

Τη Συγγρού κατακλύζουν διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα γραφεία της Hellenic Train.

Το τραγούδι “θα αργήσω απόψε” στη συγκέντρωση της Λάρισας

Στη συγκέντρωση ακούστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι «θα αργήσω απόψε» που δημιούργησε το μουσικό σχήμα «οι κοινοί θνητοί» με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.
Το τραγούδι θα ακουστεί και στις υπόλοιπες απεργιακές συγκεντρώσεις της χώρας.

Θεσσαλονίκη: «Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί»

Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη μετά τη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών, πραγματοποιείται την Πέμπτη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το Thestival.gr, την κινητοποίηση συμμετέχουν εργατικά σωματεία, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες, συνταξιούχοι, μαθητές και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι εκφράζουν τη θλίψη και την οργή τους για την τραγωδία των Τεμπών.

Κρατώντας πανό, πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαδηλωτές διαμηνύουν πως το «έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί», ενώ αποδίδουν ευθύνες σε Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Κινείται στο κέντρο της πόλης και πιθανόν θα καταλήξει στον ΟΣΕ.

Δείτε το βίντεο:

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο για τo έγκλημα στα Τέμπη

Μεγάλη η ανταπόκριση του πατραϊκού λαού στα καλέσματα της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, φορέων και συλλογικοτήτων στο νέο μεγάλο συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 10:30 στην πλατεία Γεωργίου.

Στο συλλαλητήριο λαμβάνει μέρος και η δημοτική αρχή της Πάτρας, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη.

2 10

«Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης. Η δημοτική αρχή, η πόλη ολόκληρη, συνεχίζουν να ενώνουν τη φωνή τους με τους χιλιάδες του λαού, που από τις 28 Φεβρουαρίου, βροντοφωνάζουν το σύνθημα: «Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή. Ό,τι έγινε στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή ως κόστος» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

4 3

Iσχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί έξω από το κτίριο του ΟΣΕ, όπου είναι προγραμματισμένη η διέλευση της πορείας.

Μεγάλη η συμμετοχή στην απεργία στο Βόλο

image
thenewspaper.gr

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην πόλη του Άργους:

5833454
ΑΡΓΟΛΙΔΑ – (ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…