Newsroom

Newsroom

Απεργία στις 16 Ιουλίου από τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους Αττικής

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρά την ερχόμενη Τετάρτη 16 Ιουλίου το Σωματείο Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας και Ν. Αττικής, διεκδικώντας την…

elta1

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρά την ερχόμενη Τετάρτη 16 Ιουλίου το Σωματείο Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας και Ν. Αττικής, διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων. Παράλληλα, το σωματείο εργαζομένων προειδοποιεί ότι, σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα προβλήματα τους, θα προχωρήσει σε νέα τετραήμερη απεργία από 11 Αυγούστου έως και 14 Αυγούστου. Στην ανακοίνωσή του το σωματείο  ζητά την άμεση διασφάλιση επιπλέον προσωπικού, χωρίς άλλες υπεκφυγές, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία του ταχυδρομείου.

Επίσης, κατηγορεί τόσο τη διοίκηση των ΕΛΤΑ όσο και το αρμόδιο υπουργείο ότι «κωλυσιεργούν εδώ και μήνες, τη διαδικασία πρόσληψης 645 εποχικών υπαλλήλων (μερικής και πλήρους απασχόλησης- μέσω ΑΣΕΠ), με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι τομείς οι οποίοι δεν εξυπηρετούνται όπως προβλέπεται».

Η ανακοίνωση τονίζει ότι «η ανοχή στην κοροϊδία έχει τέλος. Η παραπλάνηση των εργαζομένων από τη Διοίκηση και ο ψεύτικος καθησυχασμός ότι τα προβλήματα θα λυθούν, έχουν πλέον ξεχειλίσει το ποτήρι την υπομονής μας. Τα προβλήματα στη λειτουργία του ταχυδρομείου είναι πολλά και έχουν σωρευθεί. Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις».