Σε έναν βιοπαλαιστή καστανά εξάντλησε την αυστηρότητά της η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης

 Σε έναν καστανά που πασχίζει καθημερινά να τα βγάλει πέρα, εξάντλησε την αυστηρότητά της η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.  Απεργία πείνας ξεκίνησε έξω από τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

NewsRoom 17/09/2021 | 22:58

O ηλικιωμένος άνδρας ο οποίος δούλευε ως καστανάς στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε απεργία πείνας έξω από τη ΔΕΘ, καθώς όπως είπε του κατέσχεσαν το καροτσάκι του. Ο 70χρονος, όπως υποστηρίζει είναι άστεγος και βγάζει τα προς το ζην πουλώντας κάστανα. Ωστόσο, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα seleo.gr, δύο υπάλληλοι του δήμου πήραν το καρότσι του ηλικιωμένου άνδρα, μέσα από την στοά στην οποία μένει. Όπως περιέγραψε ο ίδιος μιλώντας σήμερα στον ANT1, στο παρελθόν του είχε επιβληθεί πρόστιμο 10.000 ευρώ επειδή πουλούσε το εμπόρευμά του χωρίς άδεια. Το περιστατικό αν και είχε προκαλέσει ακόμα και πολιτική αντιπαράθεση, ωστόσο δεν διαγράφηκε ποτέ με αποτέλεσμα να έχει φτάσει με τους τόκους και τις προσαυξήσεις στο ποσό των 106.000 ευρώ, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

"Μου πήραν το καρότσι με το οποίο ζούσα", γράφει πάνω στο πανό που κρατάει στα χέρια.

"Ζημιά 1.500 ευρώ, είχα μέσα καλαμπόκια και διάφορα άλλα είδη προσωπικά", είπε ο ηλικιωμένος ο οποίος νιώθει ότι στοχοποιήθηκε.

 

Θεσσαλονίκη: 70χρονος καστανάς ξεκίνησε απεργία πείνας
 

 

Ο ίδιος ζητάει να του επιστραφεί πίσω το καρότσι του, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει 1.000 ευρώ, που του ζητήθηκε.

Να τονίσουμε αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν δείξει το αντικοινωνικό τους πρόσωπο, καθώς το 2019, είχαν επιβάλλει  εκτός από πρόστιμο ύψους 200 ευρώ , και σε σύλληψη   90χρον γυναίκας,  επειδή πουλούσε χωρίς άδεια μάλλινα πλεκτά παντοφλάκια, γνωστά ως τερλίκια.