Απεργία πείνας των 11 αγωνιστών από την Τουρκία – Συνέντευξη Τύπου για την πρώτη τους νίκη

«Ο τρόπος για να νικήσουμε την αδικία και να εξασφαλίσουμε τη δικαιοσύνη είναι να αντισταθούμε».

tourkoi

Μετά από τον μακρύ αγώνα των 11 αγωνιστών από την Τουρκία που βρίσκονταν φυλακισμένοι στις ελληνικές φυλακές και αφότου έβαλαν ως ανάχωμα το ίδιο τους το σώμα, πραγματοποιώντας απεργία πείνας οι 10 εξ αυτών, οι προσπάθειες τους για απελευθέρωση τελεσφόρησαν.

Στις 10/1 μετά από 96 μέρες απεργίας πείνας η έδρα του εφετείου στο οποίο δικάζονται σε Β’βαθμό αποφάσισε την αναστολή της ποινής τους μέχρι και το τέλος της δίκης, επικυρώνοντας έτσι μια μεγάλη νίκη/

Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει στα γραφεία του Λαϊκού Μετώπου συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή τόσο των ιδίων, όσο και αλληλέγγυου κόσμου.

«Ζήτω η αντίσταση! Ζήτω η νίκη! Καλούμε όλους και όλες να έρθετε στα γραφεία μας στην οδό Τζαβέλλα 3 στα Εξάρχεια, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, 18.00 για να υποδεχτούμε όλοι μαζί τους 10 συντρόφους και τις συντρόφισσες μας που αποφυλακίστηκαν μετά τη νίκη της απεργίας πείνας καθώς και θα γίνει συνέντευξη τύπου», αναφέρει το κάλεσμα των αγωνιστών.

Όπως γράφουν οι ίδιοι:

ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ, ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ!

Για 96 ημέρες αντισταθήκαμε με τα σώματά μας ενάντια στη νομική τρομοκρατία του ιμπεριαλισμού και της ελληνικής ολιγαρχίας . Διεκδικήσαμε το δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη. Υπερασπιστήκαμε ότι η επαναστατική πάλη δεν είναι τρομοκρατία, ότι οι επαναστάτες δεν είναι τρομοκράτες. Διεκδικήσαμε την ακύρωση των ποινών που επιβλήθηκαν με πολιτικές αποφάσεις στο πρωτόδικο δικαστήριο και το δικαίωμα σε αναστολή ποινής, κατά τη διάρκεια της εφετειακής διαδικασίας. Το αίτημά μας για αναστολή ποινής ήταν ένα από τα κύρια αιτήματα της απεργίας πείνας της αντίστασής μας. Αυτό το αίτημα εκπληρώθηκε σήμερα στις 10 Ιανουαρίου 2023. Η έδρα του δικαστηρίου, που εκπλήρωσε αυτό το αίτημα επανέλαβε επίσης αρκετές φορές ότι θα μας δικάσει δίκαια.

Αυτή η αντίσταση έκανε την έδρα του δικαστηρίου να λάβει αυτή την απόφαση. Παρόλο που καταδικαστήκαμε σε 30 χρόνια φυλάκισης ο καθένας, η αντίστασή μας και η αποφασιστικότητά μας στην αντίσταση που ασκήσαμε με την πείνα μας έκανε το δικαστήριο να αποφασίσει να απελευθερώσει 10 άτομα ταυτόχρονα. Κερδίσαμε μια σημαντική νίκη με αυτή την αντίσταση. Έγινε για άλλη μια φορά σαφές ότι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουμε δικαιώματα είναι να αντισταθούμε. Ο τρόπος για να νικήσουμε την αδικία και να εξασφαλίσουμε τη δικαιοσύνη είναι να αντισταθούμε. Πιστέψαμε στην αντίσταση, πιστέψαμε στους εαυτούς μας, πιστέψαμε στην ιστορία και τις παραδόσεις μας.

Αυτή η αντίσταση ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια αντίσταση απεργίας πείνας στις ελληνικές φυλακές μέχρι σήμερα. Ήταν στο χέρι μας να δημιουργήσουμε μια τέτοια αντίσταση σε αυτόν τον τόπο, η οποία τελικά θριάμβευσε. Αυτό αποτελεί τιμή για εμάς. Μεταφέραμε την παράδοση της αντίστασης και της νίκης που δημιουργήσαμε στην Τουρκία στην απέναντι όχθη του Αιγαίου. Εμείς, το Μέτωπο, σκορπίζουμε τους σπόρους της αντίστασης και της νίκης στον κόσμο. Αυτοί οι σπόροι θα ανθίσουν, θα μεγαλώσουν και ο καθένας θα μετατραπεί σε ένα κόκκινο λουλούδι. Κάθε ένα από αυτά θα είναι ένα λουλούδι αντίστασης και αγώνα. Εμπιστευόμαστε και πιστεύουμε στους εαυτούς μας, στην αντίσταση, στην ιστορία, στην ιδεολογία και τις πολιτικές μας. Με αυτή την πεποίθηση και αυτοπεποίθηση λέμε: Θα μεγαλώσουμε τη νίκη μας, θα κερδίσουμε και την απελευθέρωση του συντρόφου μας, πολιτικού κρατούμενου Sinan Oktay Özen.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…