Newsroom

Newsroom

Απεργία ναυτεργατών: Με τη νέα 48ωρη πανελλαδική τους απεργία συνεχίζουν τον αγώνα (Video)

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια έως αύριο τα μεσάνυχτα - Συγκέντρωση αύριο των ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά στις 10:30, απέναντι από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού στο Blue Star Delos. «Οι ναυτεργάτες με την πάλη τους δίνουν απάντηση στην επιθετικότητα και αδιαλλαξία των εφοπλιστών και της κυβέρνησης, που επιδιώκουν τη συντριβή του συνόλου των δικαιωμάτων τους».

apergia nautergarwn 2

Με τη νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης, που ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα, οι ναυτεργάτες εντείνουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και άλλα δικαιώματα. Η απεργία συνεχίζεται με καθολική συμμετοχή σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Την απόφαση για τη νέα απεργία έλαβαν ομόφωνα τα ναυτεργατικά σωματεία, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ΕΕ της ΠΝΟ το πρωί του Σαββάτου. Με την ένταση του αγώνα τους και το διεκδικητικό τους πλαίσιο οι ναυτεργάτες δίνουν την κατάλληλη απάντηση στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει εφοπλιστές και κυβέρνηση ενάντια στο σύνολο των εργασιακών τους δικαιωμάτων, έχοντας βάλει στο στόχαστρό τους τις ΣΣΕ και τα συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα (ΣΣΕ, Κοινωνική Ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα).

Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών ζητεί μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Αύριο Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 οι ναυτεργάτες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10:30 στο Λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού στο Blue Star Delos.

Στις κινητοποιήσεις των ναυτικών της ακτοπλοΐας συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών με τετράωρες και εξάωρες στάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα για σήμερα Κυριακή 12/12 έχει προγραμματιστεί στάση από 00:01 έως 06:00 και 12:00 έως 18:00 και τη Δευτέρα 13/12 από ώρα 00:01 έως 06:00 και 12:00 έως 18:00.

«Η απόφαση αυτή στηρίχτηκε στην αναγνώριση των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αλλά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε νόμιμο τρόπο διεκδικώντας «την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας από όλους» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών.

Με τον απεργιακό τους αγώνα διεκδικούν την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, ανανέωση και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, μέτρα προστασίας των ανέργων, επαναπατρισμό των πληρωμάτων στα ποντοπόρα καράβια από τον πολύμηνο εγκλωβισμό τους, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική, αναβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας κ.ά. 

Ο Θ. Ευαγγελάκης, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, ενώ μιλά σε ναυτεργάτες

«Οι ναυτεργάτες να κάνουν δική τους υπόθεση την περιφρούρηση του απεργιακού αγώνα», επισημαίνουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ».

Όπως αναφέρουν, «οι ναυτεργάτες με την πάλη τους δίνουν απάντηση στην επιθετικότητα και αδιαλλαξία των εφοπλιστών και της κυβέρνησης, που επιδιώκουν τη συντριβή του συνόλου των δικαιωμάτων τους. Να μην τολμήσουν κυβέρνηση και εφοπλιστές να εφαρμόσουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό του “πλοίου ασφαλείας”.

Καλούμε τους ναυτεργάτες με αποφασιστικότητα να κάνουν δική τους υπόθεση την περιφρούρηση του απεργιακού αγώνα στους καταπέλτες των πλοίων, ενάντια στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που θα επιδιώξουν εφοπλιστές, κυβέρνηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες των νησιών, να εκφράσουν για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη τους στην απεργία των ναυτεργατών, ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό και τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές που επιδιώκουν να επιβάλουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου, με τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους, για να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική τους».

Πηγή: 902.gr και με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: 902.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…