Newsroom

Newsroom

Απεργία 21/9: Θα απεργήσουμε κανονικά λένε οι εργαζόμενοι στο ΟΑΣΑ και ΣΤΑΣΥ

Η στάση εργασίας στα λεωφορεία - με δικαστική απόφαση - κρίθηκε παράνομη ωστόσο όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία του ΕΚΑ.

AP 20125254196739 0

Το Σωματείο με έκτακτη ανακοίνωσή του ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την αναστολή των στάσεων εργασίας και προσθέτει «ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η 24ωρη απεργία του ΕΚΑ για την ίδια ημέρα είναι νόμιμη και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει».

Σημειώνεται πως το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ είχε εξαγγείλει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας (5.00 π.μ.) ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00) συμμετέχοντας έτσι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Στην ίδια γραμμή και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ

Να παρακάμψουν τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την προκήρυξη της

Μέχρι και αργά το βράδυ της Τετάρτης ερωτηματικά προέκυπταν σχετικά με το πώς θα κινηθούν την Πέμπτη τα μέσα σταθερής τροχιάς με φόντο την απεργία κατά του εργασιακού
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) και εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Ρεβύθης, με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ανέφερε τα εξής:

• Συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΣΤΑΣΥ, εξαπάτησε την έδρα του δικαστηρίου και έκανε αγωγή στο ΣΕΛΜΑ και τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί.

• Ενώ δεν είχε προκηρυχθεί μέχρι εκείνη την ώρα, καμία απεργία ΣΕΛΜΑ και δίκασε μια αγωγή «φάντασμα» παρουσιάζοντας ψεύτικα στοιχεία στο δικαστήριο.

• Τις επόμενες μέρες θα γίνουν μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου για «εξαπάτηση έδρας» δικαστηρίου.

• Ωστόσο στην συνέχεια και μετά το βρώμικο παιχνίδι της εργοδοσίας, ”ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ” και βγάλαμε ανακοίνωση και μετέχουμε στην 24ωρη απεργία του (ΕΚΑ) Εργατικού Κέντρου Αθήνας που με την κάλυψη του, μπορούμε να απεργήσουμε καθολικά ΟΛΟΙ.

• Συνάδελφοι είναι επιτακτική ανάγκη η συμμετοχή όλων μας, ώστε να δοθεί το μήνυμα εκεί που πρέπει.

•ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/9/23.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό Αθηνών στην τελευταία του ανακοίνωση αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε, πως την Πέμπτη 21/09/2023, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων σωματείων εργαζομένων:

– οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 13:30 και

– η Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά δεν θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας».