Τιμοσένκο: "Έπεσε η δικτατορία στην Ουκρανία" (LIVE STREAMING+ VIDEO)

«Η δικτατορία έπεσε στην Ουκρανία». Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση της Γιούλια Τιμοσένκο, σύμφωνα με τον ιστότοπο του κόμματός της,…

timoshenko 1

«Η δικτατορία έπεσε στην Ουκρανία». Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση της Γιούλια Τιμοσένκο, σύμφωνα με τον ιστότοπο του κόμματός της, ενώπιον του ουκρανικού λαού καθισμένη σε μια αναπηρική καρέκλα. «Η δικτατορία έπεσε, όχι χάρη στους πολιτικούς και στους διπλωμάτες αλλά χάρη στον κόσμο που βγήκε στον δρόμο για να προστατεύσει την οικογένειά του και τη χώρα του. Η πατρίδα μας μπορεί ξανά από σήμερα να δει ήλιο και ουρανό, η δικτατορία τερματίστηκε», υπογράμμισε η 53χρονη πρώην πρωθυπουργός, η οποία εξέφρασε παραλλήλως τη λύπη της για τους θανάτους των διαδηλωτών στις συγκρούσεις με την αστυνομία. «Πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί πως ούτε μια ρανίδα αίματος δεν χύθηκε μάταια», πρόσθεσε η κα Τιμοσένκο, η οποία απελευθερώθηκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν υπό φρούρηση σωφρονιστικών υπαλλήλων για το μεγαλύτερο διάστημα μετά από την καταδίκη της το 2011.

Η Τιμοσένκο, σκληρή αντίπαλος του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, χαιρέτισε συγκεντρωμένους υποστηρικτές της μέσα από το αυτοκίνητο που την παρέλαβε από το νοσοκομείο στην νοτιοανατολική πόλη Χάρκοβο. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο χαιρέτισε την απελευθέρωση της κας Τιμοσένκο και απηύθυνε μια έκκληση η δικαιοσύνη στην Ουκρανία να γίνει ανεξάρτητη.

 

 

Νωρίτερα, έκπτωτος κηρύχθηκε ομόφωνα από τη Βουλή της χώρας ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Την ίδια ώρα, αποφασίστηκε οι εκλογές να πραγματοποιηθούν στις 25 Μαΐου.

Οι βουλευτές έκριναν τον κ. Γιανούκοβιτς συνταγματικά ανήμπορο να φέρει σε πέρας τα καθήκοντά του. Μέτα από το πέρας της ψηφοφορίας, πολλοί βουλευτές άρχισαν να χειροκροτούν, ενώ κάποιοι τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.

Η κίνηση της ουκρανική Βουλής έρχεται ως απάντηση στο διάγγελμα Γιανουκόβιτς μέσω του οποίου ο πρόεδρος διαμήνυσε πως δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί ή να εγκαταλείψει τη χώρα, καταγγέλλοντας παράλληλα «πραξικόπημα» στο Κίεβο. Ο κ. Γιανούκοβιτς έχει εγκαταλείψει την πρωτεύουσα Κίεβο και, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, έχει μεταβεί στο Χάρκοβο, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, όπου συνεδριάζουν εκπρόσωποι των επί το πλείστον ρωσόφωνων και ρωσόφιλων ανατολικών περιοχών της χώρας.

Ο ουκρανός πρόεδρος αποσαφήνισε πως θα παραμείνει στην ανατολική Ουκρανία επί του παρόντος. Η κίνηση της Βουλής συνιστά κλιμάκωση της πολιτικής σύγκρουσης που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία, καθώς νωρίτερα εκπρόσωποι των περιοχών της νοτιοανατολικής Ουκρανίας και της Κριμαίας, που συνεδριάζουν στο Χάρκοβο, έδωσαν νέα διάσταση στα σενάρια διάσπασης της χώρας, αμφισβητώντας ευθέως την εξουσία του εθνικού κοινοβουλίου στο Κίεβο και διαμηνύοντας πως παίρνουν όλες τις εξουσίες στα χέρια τους έως ότου να υπάρχουν εγγυήσεις για τη συνταγματική τάξη στην πρωτεύουσα.

 

LIVE STREAMING

 

 

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…