Newsroom

Newsroom

«Απελπιστικά διαθέσιμος» για υπουργείο ο Κυρανάκης – Ζητάει υπουργοποίηση μέσω Ελεονώρας Μελέτη

«Δώσε και σε μένα μπάρμπα», αλλά σε πιο ευγενική εκδοχή

EK Kyranakis

«Στάσιμος» νιώθει ως βουλευτής ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, και αποφάσισε να διεκδικήσει την υπουργοποίησή του μέσω της εκπομπής της Ελ. Μελέτη στον Alpha. 

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι ως βουλευτής δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει τη διαφορά αφού δεν διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο, ενώ στα νομοσχέδια η ψήφος των βουλευτών «τεκμαίρεται».

Για το λόγο αυτό «πέταξε» εμμέσως πλην σαφώς την ιδέα της υπουργοποίησής του με την ελπίδα να… «ακούει» ο πρωθυπουργός.

«Οι βουλευτές δεν έχουν δυνατότητα να κάνουν πραγματικό έργο. Δεν διαχειρίζονται χρήματα για να μπορούν να επενδύσουν στην τάδε υποδομή. Θα εφαρμόσω την τάδε πολιτική Αυτό το κάνουν οι υπουργοί. Στην πραγματικότητα οι βουλευτές ούτε καν ψηφίζουν. Η ψήφος του βουλευτή τεκμαίρεται. Σε κάθε νομοσχέδιο, το οποίο μπορεί ν’ αλλάζει μέρα με τη μέρα, ψηφίζει ένας εισηγητής.

Εκτός αν υπάρχει ονομαστική ψηφοφορία που γίνεται με αίτημα της αντιπολίτευσης», είπε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης και συνέχισε: «Το να είναι κυβερνητικός βουλευτής ένας άνθρωπος 34 ετών που τα προηγούμενα χρόνια ήταν αεικίνητος και δραστήριος, αυτή η κατάσταση φέρνει ασφυξία. Και εγώ για πρώτη φορά στη ζωή μου αισθάνομαι στάσιμος. Το αφεντικό μου είναι αυτοί οι 42.000 που με ψήφισαν.

Σε αυτούς λογοδοτώ. Η σχέση μου με αυτούς τους ανθρώπους. Mου έχουν λείψει πολύ. Νοιώθω ότι δεν μπορώ να καταφέρω πράγματα. Για άνθρωπο που ασχολείται με την πολιτική για τους σωστούς λόγους, που θέλει ν’ αλλάξει τη χώρα, να κάνει τη χώρα πρότυπο, δεν έχω τα εργαλεία να το κάνω».

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…