Απέλπιδα προσπάθεια Μητσοτάκη στο Βloomberg να πείσει ότι δεν είναι ο εντολοδόχος των υποκλοπών

Ο πρωθυπουργός αφού δεν έπεισε την κοινή γνώμη αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, έστρεψε την προσπάθεια του να πείσει τα διεθνή μμε -που ήδη ξέρουν-ότι δεν είναι ένοχος για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

5676333

Η ζημία των αποκαλύψεων του Documento, έχει παρασύρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδείξει ότι δεν είναι ένοχος. Με τα διεθνή ΜΜΕ να κάνουν εκτενή αναφορά ότι η κυβέρνηση ΝΔ έχει γνώση και εμπλέκεται ενεργά με εντολή του πρωθυπουργού στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού δεν έπεισε τα ελληνικά μμε -κοινή γνώμη, είπε να ρίξει το βάρος ότι είναι θύμα στα ξένα διεθνή μέσα.

Συγκεκριμένα, σε ακόμη ένα ρεσιτάλ ψεύδους κατέφυγε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο ζήτημα των παρακολουθήσεων πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Βloomberg και ενώ δεν έχει τέλος ο διεθνής διασυρμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον Διεθνή Τύπο.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε στη «γραμμή» που ανέπτυξε και στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, κάνοντας πάλι λόγο για «ψέματα» και αρνούμενος για ακόμη μια φορά ότι βρίσκεται εκείνος πίσω από παρακολουθήσεις υπουργών της κυβέρνησης, πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων.

Σε μια προσπάθεια επίσης να υποβαθμίσει το ζήτημα των υποκλοπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης πως «το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων δεν είναι μόνον ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό ζήτημα» και υπογράμμισε τη δέσμευσή του ότι η χώρα μας θα είναι «η πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα απαγορεύσει τις παράνομες παρακολουθήσεις και τα παράνομα συστήματα παρακολούθησης».

Aξίζει εξάλλου να σημειωθεί ότι σε σχετικό δημοσίευμά του για τις υποκλοπές, το Bloomberg στέκεται στη διάσταση που πήρε το ζήτημα στον ελληνικό Τύπο μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο.

Όπως γράφει το Bloomberg, «η ελληνική κυβέρνηση ανέφερε πως η υπόθεση θα διερευνηθεί από εισαγγελέα, αν και στην υπόθεση Ανδρουλάκη τόσο η όσο και η υπηρεσία πληροφοριών είπαν ότι η παρακολούθηση δικαιολογείται για λόγους εθνικής ασφάλειας και ότι έλαβαν έγκριση για αυτή από τους αρμόδιους εισαγγελείς, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Η Αθήνα αρνείται ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της αγόρασαν ή χρησιμοποίησαν το Predator, το οποίο εντοπίστηκε στο τηλέφωνο του Ανδρουλάκη κατά τη διάρκεια ελέγχου από αξιωματούχους ασφαλείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

 

Ολόκληρη η ερώτηση του Bloomberg και η απάντηση που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Francine Lacqua: Κύριε Πρωθυπουργέ, γνωρίζω ότι το Σαββατοκύριακο έγινε επίσης πολύς λόγος για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε αυτά που γνωρίζετε; Είναι ακριβές ότι δημοσιογράφοι και άλλοι παρακολουθούνταν;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απολύτως όχι. Έχω καταστήσει σαφές ότι το πρόσφατο δημοσίευμα που είδε το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα είναι απολύτως ψευδές. Ήμουν πολύ σαφής, αναγνωρίζοντας ότι στην Ευρώπη έχουμε πρόβλημα όσον αφορά τα παράνομα κακόβουλα λογισμικά – δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα, το έχουμε δει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες – και χρειαζόμαστε έναν ευρωπαϊκό κανονισμό για την αντιμετώπισή του. Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, εντός του επόμενου μήνα, θα απαγορεύσουμε όλα τα παράνομα κακόβουλα λογισμικά που μπορούν να πωληθούν στην Ελλάδα. Πρέπει λοιπόν να μετατρέψουμε αυτό το πραγματικό πρόβλημα σε ευκαιρία.

 

 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ